BRANN: Politiet sier det ble kastet en flaske med brennbar væske gjennom et vindu hos Republikanernes hovedkontor i Orange County i North Carolina, noe som førte til at møbler inne på kontoret ble ødelagt. Foto: Jonathan Drew/AP
BRANN: Politiet sier det ble kastet en flaske med brennbar væske gjennom et vindu hos Republikanernes hovedkontor i Orange County i North Carolina, noe som førte til at møbler inne på kontoret ble ødelagt. Foto: Jonathan Drew/APVis mer

Presidentvalg i USA

Brannbombe mot republikansk partikontor i North Carolina

Det er blitt kastet en brannbombe mot Republikanernes hovedkontor i Orange County i North Carolina, melder lokale medier.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet sier det ble kastet en flaske med brennbar væske gjennom et vindu, noe som førte til at møbler inne på kontoret ble ødelagt. Ingen personer kom til skade.

Demokratenes presidentkandidat Hillary Clinton fordømmer angrepet. Hun skriver på Twitter det er forferdelig og uakseptabelt, og at hun er veldig glad for at alle er trygge.

Kontoret skal også ha blitt tagget ned natt til søndag, melder TV-stasjonen WNCN og viser et bilde der den ene veggen er dekt med ordene «Nazi-republikanere, kom dere ut av byen».

- Denne svært urovekkende handlingen dreier seg om langt mer enn vandalisering av eiendom. Det er en målrettet handling som truer samfunnets sikkerhet og undergraver den anstendighet, respekt og integritet som deltakelse i et lokalsamfunn krever, sier Hillsborough-ordfører Tom Stevens.

(NTB)