Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Brannbombe mot sigøynerfamilie i natt

Ukjent hvem som står bak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet ble varslet klokka 04.32 etter at ukjente gjerningspersoner hadde kastet en flaske med brennbart innhold mot boligen til en familie i sigøynermiljøet på Ellingsrud i Oslo, melder NTB.

Det var to barn og en voksen i boligen, men ingen ble skadd.

- Familien bor i første etaske og flasken ble kastet opp på verandaen. Det skal ha brent litt, før flammene sluknet av seg selv, sier vaktleder Lennart Kyrdalen ved Santralvakta i oslopolitiet til NTB.

Politiet har ingen mistenkte i saken, og knytter foreløpig ikke angrepet til de siste dagers feider mellom Karoli og Jansen-familien, de rivaliserende sigøynerfamiliene i hovedstaden.

I går kveld ble tre personer varetektsfengslet etter knivstikking-episoden i Lodalen i helga, der to personer fra Jansen-familien ble knivstukket.

To personer, en 18 år gammel mann og en 44 år gammel kvinne tilknyttet Karoli-klanen, ble i går varetektsfengslet i fire uker siktet for forholdet.

Senere samme dag ble en Karoli-bolig beskutt på Bjølsen i Oslo.

Politiet mistenker at dette var en hevnaksjon etter knivstikkinga. En 32 år gammel mann ble i går varetektsfengsla i fire uker, siktet for forholdet.

image: Brannbombe mot sigøynerfamilie i natt

Fengslingsmøtene i går roet på ingen måte gemyttene mellom de rivaliserende familiene.

Da Karoli-kvinnen (44) ble ført inn til fengslingsmøtet, satt det flere tilhørere fra Jansen-familien i salen. Da nektet hun å gå inn. Tilhørerne valgte å forlate salen, men på vei ut ble det sagt noe på romani-språket.

- Nå ble det nettopp rettet en drapstrussel mot min klient, sa kvinnens forsvarer, Vidar Storvik, til dommeren, før kvinnen brast i gråt.

Les også: - Karoli-kvinne drapstruet i retten

- Dette er akkurat i tråd med hva denne saken handler om. Som dommeren sikkert vet har det vært mye rabalder i denne saken, sa han videre.

Tilhørerne nektet imidlertid for at de hadde rettet noe som kunne ligne på en trussel mot kvinnen over hodet.

BLODIG KRANGEL: Lørdag barket Karoli og Jansen-familien sammen ved en rundkjøring i Lodalen i Oslo. Karoli-familien mente de ble påkjørt av en bil bakfra. Kollisjonen endte med at to av Jansen-medlemmene ble knivstukket. To personer fra Karoli-slekten er varetektsfengslet etter episoden. Foto: Dagbladet.no-tipser
BLODIG KRANGEL: Lørdag barket Karoli og Jansen-familien sammen ved en rundkjøring i Lodalen i Oslo. Karoli-familien mente de ble påkjørt av en bil bakfra. Kollisjonen endte med at to av Jansen-medlemmene ble knivstukket. To personer fra Karoli-slekten er varetektsfengslet etter episoden. Foto: Dagbladet.no-tipser Vis mer
DRAPSTRUSSEL:</B> Karoli-kvinnen hevdet at medlemmer av Jansen-familien drapstruet henne under fengslingsmøtet i går. Etter episoden ble sikkerheten styrket ved rettssalen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media