Brannbombe mot Trondheim politikammer

En brannbombe ble kastet gjennom et vindu på Trondheim politikammer klokken 18.45 i kveld. Gjerningsmannen er pågrepet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gjerningsmannen var den eneste som ble skadd i den relativt kraftige eksplosjonen som hørtes tydelig i hele det fem etasjer store bygget, opplyser politiet. Det utviklet seg brann i kontoret der brannbomben landet, men det er foreløpig uklart hvor store skader bygningen fikk.

- Vi hørte først et kraftig smell klokken 18.45, og da folk kom til brant det på et av kontorene. Kontoret er helt utbrent, forteller vaktsjef Ivar Sjaastad ved Trondheim politidistrikt. Kontoret ligger i andre etasje.

Hele bygget, inkludert arresten, ble umiddelbart evakuert da brannalarmen gikk.

Forlot stedet

En mann ble sett av en politimann da han forlot stedet. Han ble innhentet og pågrepet. Mannen er kjent for politiet for tidligere kriminelle forhold.

- Han bar preg av å ha vært nær åstedet. Han hadde brannskader i hode og på hender og bryst. Han har også pådratt seg kuttskader fra glasset i det knuste vinduet. Skadene karakteriseres som lette av regionsykehuset i Trondheim der mannen er innlagt til behandling.

Statsadvokaten i Sør-Trøndelag er orientert om episoden, som sannsynligvis skal etterforskes av et settepolitikammer, opplyser Sjaastad.

Ved 20-tiden i kveld var brannen slukket, og bare noen få brannmenn var igjen på stedet.

Utbrent

- Rommet der brannbomben ble kastet inn er fullstendig rasert. En stund så det også ut til at brannen skulle nå vinduet i etasjen over, men det ble berget i siste liten. I tillegg kan det nok hende andre deler av bygget har fått røykskader, sier brannmester i Trondheim, Ingar Landsem.

Brannvesenet var på plass bare 2-3 minutter etter at brannalarmen gikk.

(NTB)