Brannbombe utenfor kjøpesenter

Ingen ble skadet da en ukjent gjerningsmann kastet en molotov cocktail mot en iransk informasjonstand utenfor Oslo City. I julekaoset kunne det endt i katastrofe, men til alt hell tok ikke brannbombens innhold fyr.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Midt i det travleste julerushet ved Oslo City ved 13.30 tiden i dag, kastet en mann en flaske med antennelig innhold mot informasjonsstanden til Mujahedin Sympatisør Forening (MSF). To personer som betjente standen fikk benisn oppover føttene da flasken knuste, men til alt hell tok innholdet ikke fyr.

Tre iranere fra foreningen i Norge, som er i opposisjon til regimet i Iran, sto ved standen da det ble kastet en brannbombe - en molotovcocktail med et brennbart innhold - mot dem.

- Vi tror Irans ambassade står bak denne aksjonen. De forsøker å skremme oss. Men det klarer de ikke. Vi er på plass foran Oslo City også neste lørdag, sier MSF-leder Ali Saidi til NTB.

Det ble tatt avhør på stedet både av MSF-medlemmer og folk som sto rundt. Ett MSF-medlem ble med til kammeret for videre avhør.

- Vi har fått et signalement på en person, men det er nokså uklart. Vi må undersøke det litt nærmere, sier vaktleder Vidar Hjulstad ved Oslo politikammer til NTB.

BOMBETRUET IGJEN: Tre iranere i opposisjon til regimet i Iran, sto ved standen da det ble kastet en molotovcocktail mot dem.