Brannbomber funnet ved utbrent tankbil

- Dyrevernaktivister kan stå bak, sier politiet i Trondheim.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet har funnet flere brannbomber i forbindelse med etterforskningen av brannen i en tankbil på Lade i Trondheim natt til mandag.

En tankbil som sto utenfor firmaet Midt-Norsk For AL på Lade, ble påført store skader i brannen som ble meldt til politiet klokken 4 natt til mandag. En lastebil som sto ved siden av, fikk også skader i brannen.

- I forbindelse med de kriminaltekniske undersøkelsene ble det på åstedet funnet rester av materiale som trolig stammer fra to brannbomber. Ved nærmere undersøkelser ble det funnet ytterligere tre brannbomber som ikke er blitt antent.

Bombene var strategisk plassert ved kjøretøyene for å forårsake skade, sier leder for Etterforskningsseksjonen ved Sentrum politistasjon, Terje Lunde i en pressemelding.

Så langt tyder undersøkelsene på at brannbombene består av tidsur, batteri, ledninger og en beholder med brennbar væske.

- Vi har ingen konkrete spor å gå etter, men utelukker ikke at dyrevernaktivister kan stå bak, sier Lunde.

Politiet ønsker å komme i kontakt med folk som kan ha sett og hørt noe i området ved Ormen Langes vei, Strandveien den aktuelle natten. (©NTB)