Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Brannbomber mot dansk ambassade

Nyoppusset ambassade i Iran utsatt for molotovcocktails i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Protestene kommer etter at antatt høyreradikale medlemmer i Dansk Folkeparties Ungdom, et støtteparti for den sittende Venstre/Konservative-regjeringen, laget en video der de hånet profeten Muhammed.

Både steiner og brannbomber har blitt kastet mot ambassaden i kveld, men det iranske sikkerhetspolitiet har hindret demonstrantene fra å nå fram til bygningen og sette fyr på den.

- Aksjonene varte rundt halvannen time, sier Danmarks ambassadør i hovedstaden Teheran, Søren Haslund til Ritzau.

Haslund forteller at rundt 20 molotovcocktails og steiner ble kastet mot bygningen, men at brannbombene brøt ut i brann på gressplenen foran huset. Der ble de slukekt av de iranske sikkerhetsstyrkene, som møtte mannsterke opp.

Rapporter fra Teheran varierer i antallet demonstranter. Danske nettaviser melder om rundt 20 demonstranter, mens NTB melder om rundt 200 deltakere i demonstrasjonene i kveld.

Etter demonstrasjonene og de kraftige angrepene mot den den danske ambassaden etter at Muhammedtegningene ble trykket i danske Jyllandsposten i fjor, har ambassaden blitt pusset opp og renovert. Foreløpig slipper personalet å overvære en ny runde med oppussing.

SIKKERHETSSTYRKER I TEHERAN: Molotovcocktailene fra demonstrantene eksploderte på plenen foran den danske ambassaden i kveld. Flammene ble etterhvert slukket av sikkerhetsstyrkene. Foto: Ap
SIKKERHETSSTYRKER I TEHERAN: Molotovcocktailene fra demonstrantene eksploderte på plenen foran den danske ambassaden i kveld. Flammene ble etterhvert slukket av sikkerhetsstyrkene. Foto: Ap Vis mer