<strong>STORE POLITISTYRKER:</strong> En rekke patruljer fra Stockholms-politiet deltar i aksjonen i Tensta. Foto: Lisa Mattisson / Expressen
STORE POLITISTYRKER: En rekke patruljer fra Stockholms-politiet deltar i aksjonen i Tensta. Foto: Lisa Mattisson / Expressen Vis mer

Brannbomber mot politiet i Stockholm

Opptøyer i bydelen Tensta.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• SISTE: Expressen melder i 22-tida at stemningen er forholdsvis rolig i Tensta. Ifølge Dagens Nyheter uttaler politiet at ingen er pågrepet eller skadd.

(Dagbladet): Det er uroligheter i Stockholms-bydelen Tensta, ifølge Expressen. Avisa skriver at ungdommer bl.a. har kastet brannbomber, såkalte mototovcocktailer, mot politiet. Dagens Nyheter melder at politiet har avfyrt varselskudd i lufta, noe politiet selv ikke vil bekrefte.

De første meldingene om uro kom inn politiet i 20-tida. Da patruljene ankom bydelen, som ligger vest i Stockholm, ble de møtt av steinkastende ungdommer.

- Vi jobber nå med å førsøke å roe ned situasjonen, så det ikke eskalerer, sier Eva Nilsson, talskvinne for politiet.

Ifølge politiet er det ca. 50 ungdommer som står for uroen, og det vites p.t. ikke hva som er foranledningen til opptøyene.

I Tensta har de aller fleste innbyggerne innvandrerbakgrunn. Ifølge en undersøkelse i regi av Stiftelsen Tryggare Sverige, der innbyggerne i ulike forsteder selv har vurdert sitt bosted, er bydelen Sveriges mest utrygge, ifølge Dagens Nyheter.

Dagbladet følger saken.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer