TAHRIRPLASSEN: Egyptere samlet seg igjen på Tahrirplassen i Kairo i går. Dette bildet ble tatt før det ble bråk i går. Foto: SCANPIX/AP PHOTO/ BERNAT ARMANGUE
TAHRIRPLASSEN: Egyptere samlet seg igjen på Tahrirplassen i Kairo i går. Dette bildet ble tatt før det ble bråk i går. Foto: SCANPIX/AP PHOTO/ BERNAT ARMANGUEVis mer

Brannbomber og skyting på Tahrir-plassen

Nærmere 80 mennesker ble skadd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sammenstøtene sto i skarp kontrast til de to første dagene med stemmegivning i parlamentsvalget, som stort sett har gått rolig for seg så langt.

Ifølge statlige egyptiske medier ble nesten 30 mennesker fraktet til sykehus etter uroen på Tahrir-plassen. Sammenstøtene skal ha involvert både demonstranter og lokale gateselgere, men dette er ikke bekreftet av andre kilder.

Mohamed ElBaradei, tidligere leder for Det internasjonale atomenergibyrået, hevder demonstrantene på plassen ble angrepet av «bøller».

- Et regime som ikke kan beskytte borgerne sine, er et regime som mislykkes i utførelsen av sine mest grunnleggende funksjoner, skriver ElBaradei på det sosiale nettstedet Twitter.

For første gang etter president Hosni Mumbarak 30 års lange styre, kunne det det egyptiske folk mandag og tirsdag avgi sine stemmer.

(NTB/Dagbladet)

DYREBAR LAST: Her bæres stemmesedler ut etter at stemmelokalene stengte i Kairo i går.  Foto: SCANPIX/EPA/KHALED ELFIQI
DYREBAR LAST: Her bæres stemmesedler ut etter at stemmelokalene stengte i Kairo i går. Foto: SCANPIX/EPA/KHALED ELFIQI Vis mer