Brannen blokkerte barnas eneste fluktrute. «Den var rask og den var dødelig»

To menn ble torsdag dømt til livstid i fengsel for dødsbrannen i Manchester. Fire barn mellom tre og 15 år mistet livet.

MANCHESTER: Politiets overvåkningsbilder viser en mann løpe vekk fra brannen hvor fire barn mistet livet. Video: Manchester Politi / Emilie Rydning Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Torsdag ble 23 år gamle Zak Bolland og 25 år gamle David Worrall dømt til livstid i fengsel i Manchester Crown Court for drapet på fire barn mellom tre og 15 år. Det skriver The Guardian.

I retten fikk de frammøtte høre hvordan de fire barna ble fanget av flammene etter at Bolland og Worral brøt seg inn på eiendommen til familien Pearson, og satte fyr på huset deres i Salford utenfor Manchester.

Sjefetterforsker Lewis Hughes i Manchester-politiet beskriver saken som «en av de mest hjerteknusende han har vært nødt til å håndtere».

- Jeg er glad for at de har fått sin dom. Den reflekterer den grusomme handlingen de gjorde, men ingenting kan bringe barna tilbake, sier han.

Trusler

Det hele startet for alvor i november i fjor. Bolland var overbevist om at 16 år gamle Kyle Pearson hadde satt fyr på bilen hans og krevde 500 pund i erstatning av Kyles mor, Michelle.

Han skal ha truet henne den påfølgende dagen om å «gjøre kål på huset hennes», og Pearson spikret etter dette igjen brevsprekken i døra av frykt for hva som kunne skje.

En snau uke senere snakket hun igjen med politiet, og sa at hun var redd for Bolland.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer