Brannen blusser opp igjen

Brannen i et stort varelager på Skårersletta har blusset opp igjen. Det er fare for at brannen kan spre seg til kontorfløyen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet fikk melding om brannen i Nor-Cargos lager litt før klokka 13 lørdag. Vitner sier de har hørt en eksplosjon før røykutviklingen startet. En stund så det ut til at brannen skulle roe seg, men ved 18-tiden blusset brannen opp igjen.

- Det er fare for at brannen sprer seg til kontorfløyen. Flere ansatte og personell fra sivilforsvaret jobber på spreng for å prøve å sikre noen av verdiene, forteller vaktsjef Tor Holthe ved Romerike politidistrikt til NTB.

Foreløpig er det ikke aktuelt å evakuere beboerne som bor i boligområdet like ved lageret.

- Evakuering av beboerne blir vurdert fortløpende, men foreløpig er ikke det nødvendig, sier Holthe som oppfordrer folk i området til å holde seg innendørs.

Det store lageret skal ifølge Holthe inneholde blant annet dekk og maling. Holthe tror ikke røyken vil føre til helseskade for beboerne, så lenge de holder seg innendørs.

Lageret ligger 400 meter fra Triaden kjøpesenter, i et boligområde.

Ved 18-tiden lørdag var mannskaper fra både brannvesenet, politiet, sivilforsvaret og Norsk folkehjelp i sving på brannstedet. I tillegg er flere av de ansatte med i arbeidet.

- For øyeblikket er vel bortimot 100 personer i sving, forteller Holthe.

(NTB)

MYE RØYK: Det brøt ut brann i Nor-Cargos lager på Skårersletta i Lørenskog i dag. Lageret inneholdt blant annet dekk og maling, noe som førte til kraftig røykutvikling.