- Brannen er den kriminelle handlingen

Ikke kriminelt ved dødsfallet i Lillestrøm-brann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den kriminelle handlingen politiet knytter til blomsterbutikken på Lillestrøm gjelder brannen og ikke dødsfallet, sier etterforskningsleder Bjørn Teigen.

Han sier politiet tirsdag fikk bekreftet at Kay Eddie Roodal (37) døde av kullosforgiftning i brannen. En slik dødsårsak er fullt mulig selv i en eksplosjonsartet brann.

Kullosforgiftning er ikke nødvendigvis et resultat av en ulmebrann, sier Teigen. Han opplyser at politiet vil fortsette med tekniske analyser fram til fredag. Da håper Teigen at de første resultater av den tekniske etterforskningen også skal være klare. Det er Kripos som står for analysene.

Bevegelsene delvis klarlagt


Teigen bekrefter at den taktiske etterforskningen så langt har bekreftet at den avdøde var i live etter midnatt da han kjørte to kamerater hjem fra homoparaden i Oslo. Samboeren var ikke med på denne turen.

En gang mellom klokken ett og klokken 05.15 har så avdøde kommet inn i butikken der brannen brøt ut rundt klokken 05.30.

På spørsmål om politiet vet når og hvordan mannen kom til butikken sier Teigen at politiet har sikret seg nøkkelkort og låskoder. I tillegg har den taktiske etterforskningen gitt ytterligere informasjon, men politiet vil ikke offentliggjøre noe om dette ennå.

Teigen vil definitivt ikke si noe om politiet tror mannen har vært alene eller hatt noen med seg til butikken.


Brannårsak først


Etterforskningslederen sier politiet prioriterer å finne den konkrete tekniske årsak til brannen. Selv om forløpet tyder på at det har vært brennbar væske med i brannutviklingen, vil ikke Teigen bekrefte noe på dette punktet før analysene fra Kripos foreligger.

- Vi har godt håp om å få fastslått arnested, brannårsak og brannutvikling. Gjennom det vil vi kanskje kunne få kartlagt hvilken sammenheng det er mellom brannen og dødsfallet.

- Vi holder alle muligheter åpne, men foreløpig er det brannen som politiet sikter til når vi sier at det må være begått en kriminell handling, sier Teigen. (©NTB)

DØDSBRANN: Kai Eddie Roodal døde av kullosforgiftning i brannen på Lillestrøm søndag. Foto: Kristian Ridder-Nilsen/Jonas Rygh
DØDSBRANN: Kai Eddie Roodal døde av kullosforgiftning i brannen på Lillestrøm søndag. Foto: Kristian Ridder-Nilsen/Jonas Rygh Vis mer