Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Brannen er slukket

Lettet Flatangen-ordfører på pressekonferanse i ettermiddag. Politiet bekrefter at gnistrende strømledning kan ha startet storbrannen.

ENDELIG HELIKOPTERSTØTTE: I ettermiddag drev helikoptre etterslukking i terrenget. Foto: Thomas Rasmus Skaug
ENDELIG HELIKOPTERSTØTTE: I ettermiddag drev helikoptre etterslukking i terrenget. Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LAUVSNES (Dagbladet): På en pressekonferanse klokka 13 bekreftet myndighetene at brannen i Flatanger nå er helt under kontroll.

- Vi har en veldig god nyhet. Det ser ut som brannen er slukket, sier ordfører Olav Jørgen Bjørkås.

Innsatsledelsen fikk først full kontroll på flammene da fire helikoptre fra Forsvaret i morgentimene kunne settes inn for å dumpe vann over de mest utilgjengelige områdene.

- Situasjonen er under kontroll. Men det pågår fortsatt slukking og situasjonen overvåkes kontinuerlig. Det er en del småbranner i terrenget, opplyser politiet.
55 bygg nedbrent Rundt 100 personer fra nødetatene og Sivilforsvaret har det siste døgnet vært i sving i det uoversiktlige brannområdet. Nå trappes innsatsen ned.

Myndighetene er lettet over at skadeomfanget i den enorme brannen ser ut til å være mindre enn de en periode fryktet.

- 55 bygninger registrert som nedbrent. Fire er bolighus tilhørende fastboende. Der brannen har slått ned er bygninger totalskadd. Så har man det merkverdige at det plutselig står et hus ved siden av som er urørt, sier brannsjef Hans Petter Haukø.

Assisterende fylkesmann Gerd Janne Kristoffersen understreker at det vil ta tid å hjelpe de hardest rammede.

- Flere har mistet hjemmene sine og folk har sett næringsgrunnlaget sitt gå opp i røyk, sier Kristoffersen.

Strømkabel falt ned Etter at politiet i dag har vært på befaring ved det antatte arnestedet, går politiet langt i å bekrefte at gnister fra en strømlinje trolig startet brannen.

- Jeg dro ut sammen med kriminalteknikere og folk fra kraftselskapet til Uran, der vi hadde fått tips fra vitner om at en lavspentlinje hadde ført til gnister og skapt brann. Da vi kom fram så vi at den øverste tråden mellom to stolper ved to hus hadde ramlet ned fra festet og hang ned, sier politiets etterforskningsleder.

For at beboere som er berørt av brannen skal ha en mulighet til å få hente nødvendige eienddeler som klær og medisiner er det fra klokka 13 i dag åpnet for at beboerne sammen med personell fra innsatsledelsen kan dra inn i åstedet. Ellers er det innført ferdselsforbud i hele området mens etterforskning og verdisikring pågår.

Dagbladet.no kommer med mer.

LETTET: Ordfører Olav Jørgen Bjørkås (t.v.) kunne i ettermiddag slå fast at brannene som har herjet kystkommunen er slukket.
LETTET: Ordfører Olav Jørgen Bjørkås (t.v.) kunne i ettermiddag slå fast at brannene som har herjet kystkommunen er slukket. Vis mer
Hele Norges coronakart