Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Brannen gikk rundt hytta vår

- Et mirakel, rett og slett. Det forteller Martin (18).

DRAMATISK: 139 bygninger kan ha gått tapt i Flatanger. Hytta til Martin Langes (18) og familien ser imidlertid ut til å ha klart seg. Foto: Privat, Ove Magne Ribsskog / Flatangernytt / NTB Scanpix
DRAMATISK: 139 bygninger kan ha gått tapt i Flatanger. Hytta til Martin Langes (18) og familien ser imidlertid ut til å ha klart seg. Foto: Privat, Ove Magne Ribsskog / Flatangernytt / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Ut fra hva jeg har fått opplyst, har brannen gått rundt hytta vår, men svidd av det meste av det som ligger rundt. Det er et mirakel, rett og slett, sier Martin Langnes (18) til Dagbladet.

Martins familie har røtter på Uran i Flatanger, der den svært omfattende lyng- og gressbrannen startet i går kveld.

Stabbur brant - I 22.30-tida ble vi varslet av slektninger, som bor med utsikt til eiendommen vår. De fortalte at det så ut som om alt ville brenne ned, sier han.

Til sammen eier Martins familie tre hytter og et naust på Uran.

- Den ene hytta skal ha brent ned - men den brukes stort sett som stabbur. I tillegg skal det ha tatt fyr i en materialhaug - men hovedbygningene har altså klart seg, sier han.

Gunstig vind Langnes-familiens hytter ligger for seg selv på Uran. Det fins bolighus i nærheten, men de ligger gunstig til med tanke på vindretningen, og er ikke rammet.

- Vinden har blåst ut mot sjøen, bolighusene ligger lenger inn på land, forklarer Martin.

Han forteller at faren driver restaureringsarbeid på hyttene, og at han er på vei ut dit, opprinnelig for å arbeide på bygningene. Nå blir det skadevurdering i stedet.

Ifølge politiet kan 139 bygninger i Flatanger ha gått tapt i brannen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!