Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Brannen i Flatanger har blusset opp igjen: - Kjemper mot flammene, evakuerer fem personer

Brenner i et kvadratkilometer stort område.

UTRYKNING: Store mannskaper fra politi og brannvesen rykker i kveld ut til Flatanger, etter at brannen i området har blusset opp. Foto: Jostein Aardal / Namdalsavisa
UTRYKNING: Store mannskaper fra politi og brannvesen rykker i kveld ut til Flatanger, etter at brannen i området har blusset opp. Foto: Jostein Aardal / Namdalsavisa Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SISTE: Midnatt opplyser Nord-Trøndelag politidistrikt opplyser på Twitter at «trusselen mot bebyggelsen i Hasvåg ser ut til å være over så lenge vindretningen er den samme. »

Tidligere lørdag kveld evakuerte de fem personer.

- Situasjonen er den samme nå som for en time siden, og det er positivt. Det er ingen bygninger som er i brann, sier operasjonsleder Jan Tore Tiltnes til Dagbladet kl. 22.15.

- Men vi har ikke full kontroll. Det er veldig uforutsigbart. Det ulmer i bakken, men så kommer det vind og begynner å brenne, sier Tiltnes.

(Dagbladet): Brannen i Flatanger har blusset opp lørdag kveld. Det bekrefter politiet overfor Dagbladet.

- Vi har brannmannskaper som kjemper mot brannen, for å unngå at bygninger går i Hasvåg. Brannen går fritt på et halvøy som heter Smo, der det er bare gras og lyng. Det blir ikke prioritert, sier operasjonsleder Jan Tore Tiltnes til Dagbladet.

- Den er ikke langt unna bygninger ved Hasvåg, men ingen personer er utsatt på noe vis, sier Tiltnes.

- Om det er bolighus vet vi ikke ennå, men alle husene som er igjen i Hasvåg etter forrige brann er nå truet, sier Ole Marius Haugen ved brannvakta i Nord-Trøndelag til NRK.

Han sier sivilforsvaret er på vei til Flatanger. Redningsselskapet melder at redningskøyta Harald V ved 2215-tida straks er framme ved brannen, for å evakuere folk som kan være stengt inne av brannen.
Flere steder Til Adressa opplyser Ole Marius Haugen ved 110-sentralen at det er snakk om et kvadratkilometer stort område som brenner.

- Vi har satt i gang innsats for å redde bygninger. Personer som befinner seg i området er under kontroll, sier Haugen.

- Det brenner flere steder i Hasvik. Det brenner delvis langt veien. De fryktet for at skolen skulle brenne, og vi har kontakt med fem personer som har flyttet tilbake etter forrige brann. De følger situasjonen nøye, og har en plan for hvordan de skal evakuere om det blir nødvendig, sier operasjonsleder Tiltnes.

Hasvåg ble hardt rammet av storbrannen i Flatanger tidligere denne uka.

Operatør Inge Jørstad ved operasjonssentralen i Nord-Trøndelag politidistrikt opplyser til NTB at de fem beboerne som har flyttet tilbake til bygda etter at de sist ble evakuert, foreløpig ikke er evakuert på nytt.

- Men vi har båt liggende i beredskap for evakuering, sier Jørstad.

Sterk vind Brannvesenet er framme - og henter bistand fra både lokale mannskaper og Namsos og Steinkjer, samt Sivilforsvaret

Ifølge Flatangernytt blåser det sterk vind i området. Det er varslet stiv og sterk sørøstlig kuling i flere timer framover.

Hasvåg var et av de stedene som ble hardt rammet av brannen i Flatanger nylig.

Ifølge NTB ble totalt 64 bygninger totalskadd i brannen.

Dagbladet kommer med mer.

REDDET: Noen få hus overlevde brannen i Flatanger. Men i kveld har brannen blusset opp på ny. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
REDDET: Noen få hus overlevde brannen i Flatanger. Men i kveld har brannen blusset opp på ny. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer
Hele Norges coronakart