EVAKUERES: Utkjøringskjøretøy på vei mot Gudvangatunnelen fra Flenja-siden. Foto: Arne Veum
EVAKUERES: Utkjøringskjøretøy på vei mot Gudvangatunnelen fra Flenja-siden. Foto: Arne VeumVis mer

Brannen i Gudvangatunnelen slukket

Fem personer skal være fraktet til sykehuset i Voss med lettere skader.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SISTE: Kl. 15.30: Brannen i bussen er slukket. Brannvesen driver på med etterslukking, melder 110-sentralen Hordaland på Twitter.

(Dagbladet): Det begynte i dag å brenne kraftig i en turistbuss i Gudvangatunnelen på E16 i Sogn og Fjordane. Brannmannskaper er sendt til stedet i helikopter.

- Brannen ble slukket kl. 15.30. Alle som var i tunnelen da det begynte å brenne er nå enten ute eller på vei ut, og det er bare innsatspersonell som jobber på stedet igjen. Det er ingen som er savnet eller det ikke er gjort rede for. Vi er glade for at alle ser nå til å ha kommet ut, sier Einar Vereide, opersajonsleder i Sogn og Fjordane-politiet, til Dagbladet.

- Røykdykkere gjør nå et finsøk for å forsikre seg om at ikke er skadde personer i tunnelen.

- Brannvesenet driver finsøk i tunnelen, i tilfelle det er noen igjen i tunnelen de ikke er gjort rede for. Etter våre opplysninger er fem personer fraktet til sykehuset i Voss med lettere skader, sier redningsleder ved Hovedredningssentralen, Bjørn Jarle Åmlid til Dagbladet.

- Hvordan har redningsarbeidet gått?

- Alt tatt i betraktning er det ting som tyder på at dette har gått over all forventing, selv om det er fem stykker som er skadd, og selv om vi ikke kan utelukke at flere er inne i tunnelen, sier Åmlid.

De første meldingene om brannen kom ca. kl. 13.15.

Kl. 13.57 skrev politiet i Sogn og Fjordane på Twtter at brannvesenet på stedet holdt på med slukking, og at det da var et ukjent antall bilar inne tunnelen. 15.20 landet et helikopter med røykdykkere på Flomsiden.

- Det er personer inne i tunnelen, men vi vet ikke hvor mange. Men det er ikke meldt om skadde eller savnede. Vi har mannskaper på begge sider av tunellen, sa stabssjef Odd Arve Solvåg i Sogn og Fjordane-politiet til Dagbladet.


110-sentralen Hordaland skrev ca. kl. 14.30 på Twitter: - Brannvesen fra Voss er kommet til stedet og er på vei inn i tunnelen. Ser noe røyk ett godt stykke inn.

Ifølge NRK opplyser Vegvesenet at bussen står 500 meter inni i tunnelen. Røyken gikk i retning Bergen.

Statens vegvesen har ikke kamera der brannen skal ha oppstått, men sier det ikke ser ut til å ha vært veldig stor trafikk i tunnelen.

Gudvangatunnelen forbinder Gudvangen med Undredalen. Tunnelen er 11,4 km lang, og Norges nest lengste veitunnel.

Det brant kraftig i tunnelen 5. august 2013, da en trailer tok full. Svart, tjukk røyk slukte oksygenen, råsteinen i taket løsnet av varmen og strømkabler og smeltet plast fylte veibanen. Saken mot den polske trailersjåføren ble henlagt.

Den gang kalte både brannfolk og leger det «flaks» og «et under» at ingen omkom da flammene fylte tunnelen. Etter en omfattende redningsaksjon ble 65 mennesker brakt til sykehus med diverse skader.

• Vet du noe om saken eller er du på stedet? Send inn bilder eller tips til 2400@dagbladet.no eller på SMS/MMS til 2400.

Dagbladet følger saken

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram