Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Brannen i Lærdal er under kontroll

- Men vi kan ikke si at faren er helt over ennå, opplyser politiet.

STORBRANN:  Slik ser det ut i Lærdal etter storbrannen, som brøt ut like før klokka 23 lørdag kveld.
Foto: Tipser.no / Daniel D. Laabak
STORBRANN: Slik ser det ut i Lærdal etter storbrannen, som brøt ut like før klokka 23 lørdag kveld. Foto: Tipser.no / Daniel D. Laabak Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Like før 23 i går brøt det ut brann på Lærdalsøyri i Lærdal. Over hundre brannfolk ble i natt satt inn i slokkingsarbeidet, som pågår fortsatt. 

- Det er ingen pågående branner lengre. Det har brent fra seg, men det er fortsatt glohauger og vind i kastene. Faren er ikke helt over, men vi må kunne si at vi er under kontroll. Med det mener jeg at beredskapen er dimensjonert i forhold til den risikoen som glohaugene utgjør, sier Nils Erik Eggen ved Sogn og Fjordane politidistrikt til Dagbladet.

Den kraftige vinden vil fortsette i Lærdals-området resten av søndag og første del mandag. Ifølge Meteorologisk institutt er det ventet vindkast med en styrke på rundt 15-20 meter i sekundet.

Klokka 16 hadde politi og brannvesen et møte for å avgjøre om de kunne åpne det sperra området og la innbyggerne returnere til husene sine. 

- Det er foreløpig ikke aktuelt å flytte noen tilbak. Men det kan godt være det blir aktuelt senere i kveld, sier Eggen. 

Det er fortsatt ikke telefondekning i Lærdal. Kommunen har derfor opprettet en pårørendetelefon i Aurland etter brannen. Pårørende kan ringe følgende telefonnummer til rådhuset i Aurland: 576318 30, 57631831, 576318 33 og 57632900. 

Hele Norges coronakart