Brannen kan ha startet i defekt drivstoffkobling

Vraket av det utbrente vogntoget, som startet brannen i Gudvangatunnelen, er tatt ut og undersøkes nå i dagslys.

INTENS VARME: I daglys ser en med all tydelighet hvor sterk varmeutviklingen har vært under brannen i Gudvangatunnelen. Foto: Per Flåthe / Dagbladet
INTENS VARME: I daglys ser en med all tydelighet hvor sterk varmeutviklingen har vært under brannen i Gudvangatunnelen. Foto: Per Flåthe / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FLÅM (Dagbladet): Sent i ettermiddag fikk bergingsbil fra Viking Redningstjeneste trukket vraket av vogntoget de tre kilometerene fra ulykkesplassen og ut i friluft noen få kilometer fra Flåm.

Medlemmer av havarikommisjonen ble med for å ta en grundigere kikk etter spor som kan avsløre hvor brannen startet, og hva som forårsaket den.

I dagslys blir det enda klarere hvor intens varmen under brannen har vært. Ikke en eneste brennbar ting på vogntoget er å se, kun forvridd metall.

- Det egner seg ikke en gang til spiker, sier bergingsjåfør Anders Frydenlund.

Diesel trolig årsak - Med din erfaring, hva tror du kan være den mest sannsynlige årsaken til brannen i denne bilen?

- Det er jo ikke så mye som kan brenne i slike biler, så trolig kan det ha vært en lekkasje på dieseltilførselen. Den står under trykk, høyt trykk, forklarer Frydenlund.

Dagbladet har tidligere skrevet om førerens forklaring, som går ut på at flammene stod ut fra bilen.

Representantene fra havarikommisjonen ville ikke la seg intervjue, men de var tydelig opptatt av området rundt høyre side av motoren.
Kjøres bort Vraket vil trolig bli fjernet fra plassen utenfor tunnelåpningen i løpet av kvelden, men det er foreløpig ikke avgjort.
For å få det til må vraket lastes opp på en henger. Det kan ikke trekkes etter bergingsbil, selv om dette ble gjort ut av tunnelen.

UNDERSØKER:Spesielt høyre side av motoren er underlagt sterk gransking på jakt etter spor som kan fortelle hvor brannen startet, og hva som forårsaket den. Foto: Per Flåthe / Dagbladet
UNDERSØKER:Spesielt høyre side av motoren er underlagt sterk gransking på jakt etter spor som kan fortelle hvor brannen startet, og hva som forårsaket den. Foto: Per Flåthe / Dagbladet Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer