Brannen kan sees fra verdensrommet

Flammene herjer videre. Meget stor skogbrannfare i elleve fylker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Les også: - Dette er en katastrofe

(Dagbladet.no): Bildene fra meteorologisk institutt viser at skogbrannen i Sør-Norge kan sees fra verdensrommet. Satelittbildene er tatt i dag. 

Det er ingenting som tyder på at den katastrofale brannen vil ta slutt. Meteorlogene melder at det er meget stor skogbrannfare i hele elleve av nitten fylker i Norge.

Slukkingsmannskapene har fremdeles ikke oversikt over brannens omfang, men verst har det gått ut over området rund Mykland, opplyser operasjonsleder i Agder politidistrikt, Ove Austenaa, til NTB.

- Brannen som tok en del hytter på sørsiden av riksvei 42 tirsdag, beveger seg nå i sørøstlig retning. Slukningsmannskapene gjør så godt de kan. Arbeidet er tungt, så det er store utskiftninger, sier Austenaa.

Fire brannhelikoptre deltok i slukkingsarbeidet onsdag ettermiddag.

Vinden er svært sterk i sør og det er ikke ventet nedbør de nærmeste døgnene. Utpå lørdagen er det håp om nedbør i det herjede området rundt Froland i Aust-Agder, men bare små mengder.

Til nå er 49 personer evakuert fra sine hjem.

BRANNEN: Brannen som herjer Sørlandet kan ses på satelittbilder fra verdensrommet. Brannen er det brune feltet. Foto: Meteorologisk institutt
BRANNEN: Brannen som herjer Sørlandet kan ses på satelittbilder fra verdensrommet. Brannen er det brune feltet. Foto: Meteorologisk institutt Vis mer

- Vi vurderer fortløpende om vi skal evakuere flere. Men det er store avstander mellom bygdene her, og så lenge brannen holder seg unna bebyggelsen, evakuerer vi ingen flere, sier Austenaa til NTB.

Brannen startet vest for Mykland sentrum i 15.30-tiden tirsdag. Den begynte først med å spre seg nordover, og minst ti hytter skal ha brent ned.

Natt til onsdag spredte brannen seg videre mot boligområdene i Mykland sentrum, hvorfra folk ble evakuert. Store innsatsstyrker er satt inn for å redde bebyggelsen i området.

- Det er i Mykland sentrum innsatsen har vært størst. Vi har konsentrert oss om å berge gårder og bygninger her. Det er fremdeles en viss fare. I morgentimene var det kritisk for noen gårder mot Valle øst for Mykland, sa innsatsleder og politiførstebetjent, Arne Hurvenes, til NTB onsdag morgen.

Brannen kan sees fra verdensrommet
INFRARØDT: Dette bildet er fra samme område som bildet overfor, men i infrarødt. Brannen er den røde prikken.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer