- Brannen kan være påtent

Omfattende skader etter brann på Mortensrud skole i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - Det var et par vinduer som var knust i bygget som brant. Dette tyder på at brannen kan ha vært påtent, sier operasjonsleder ved Oslo politidistrikt, Vidar Hjulstad til Dagbladet.no.

I tillegg ser det  ut som det er tent på flere steder inne i bygningen.

Brannen rammet kun ett av byggene som utgjør Mortensrud skole. Dette bygget er ikke så stort og rommer, ifølge politiet, ikke flere enn to klasserom. Elever som vanligvis bruker dette bygget, må belage seg på å flytte til ett annet bygg i morgen tidlig.

- Det blir ikke undervisning i dette bygget i dag, sier Hjulstad til NTB.

- Røyk- og brannskadene på det ene bygget som ble rammet av brannen, er ganske omfattende. Det kan være snakk om at bygget må rives ned og bygges opp igjen, sier Hjulstad.

Kort tid etter at politiet fikk melding om brannen klokken 01.10 i natt, sendte de ut en patrulje for å lete etter eventuelle gjerningsmenn.

- Vi fant ingen i området som kunne være aktuelle, derfor avsluttet vi letingen. Nå har vi krimteknikere på stedet som undersøker om brannen var påtent, sier Hjulstad.

I 05.00-tiden er ingen mistenkte pågrepet i saken.

VINDUER KNUST: Flere av vinduene i bygget var knust, dette leder politiet til å tro at brannen kan være påtent. Foto: D.LAABAK / JOHN CATO JOHANSEN
VINDUER KNUST: Flere av vinduene i bygget var knust, dette leder politiet til å tro at brannen kan være påtent. Foto: D.LAABAK / JOHN CATO JOHANSEN Vis mer