- Brannen må være påsatt

Det sier Bjørn Sverre Nyrud, avdelingsleder for vedlikehold av kommunale bygg i Porsgrunn, etter at Østre Porsgrunn kirke brant ned til grunnen i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Østre Porsgrunn kirke fra 1760 brant ned til grunnen i morgentimene i dag. Den 250 år gamle kirka var en av Norges største rokokkobygninger.

Vitner Dagbladet har snakket med på stedet, sier at brannen startet allerede klokka 02.30. Politiet sier de fikk melding klokka 03.15.

Kirketårnet skal ha gått i bakken omkring klokka 04.15.

- Etter at spiret på kirka falt ned, har brannmannskapene kontroll over situasjonen. Men de evakuerte får ikke flytte hjem på en stund ennå, opplyser operasjonsleder Elise Gotliebsen i Telemark politidistrikt til NTB.

Ukjent årsak I 7-tiden i dag sier politiet i Telemark til Dagbladet at det fremdeles brenner i ruinene av kirka, og at brannvesenet fortsetter med sitt slukningsarbeid.

Operasjonsleder Jens Arne Berland sier det er for tidlig å si noe om årsaken til brannen.

- Vi har ikke kunnet nærme oss kirka ennå på grunn av flammene. Vi  har ikke fått satt i gang etterforskningsarbeidet så langt, men nå som etterforskerne kommer på jobb vil vi se på det som er skjedd, sier Berland.

Men nå går Bjørn Sverre Nyrud, avdelingsleder for vedlikehold av kommunale bygg i Porsgrunn, langt i å begrunne årsaken til kirkebrannen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer