- Brannen på Frøya truer bebyggelsen

Sprer seg raskt grunnet tørt vær og vind.

LYNGBRANN:  Det brøt onsdag ut lyngbrann på Frøya i Sør-Trøndelag. Brannen startet rett ved en høyspentledning. Foto: Atle Thomassen
LYNGBRANN: Det brøt onsdag ut lyngbrann på Frøya i Sør-Trøndelag. Brannen startet rett ved en høyspentledning. Foto: Atle Thomassen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Har du tips, bilder eller video? Send SMS/MMS til 2400, e-post til 2400@db.no eller ring oss på 24 00 00 00.

(Dagbladet). En lyngbrann brøt ut på Frøya i Sør-Trøndelag klokka 11 onsdag formiddag. Det blåser godt i området, noe som gjør at brannen sprer seg raskt. 

- Den truer nå bebyggelsen i området, sier brannmester André Lindgjerdet til Dagbladet.

Brannen startet ved Hammarvatnet, og sprer seg med den nordlige vindretningen. Den nærmer seg nå Ervikvatnet. Det er blåser for øyeblikket frisk bris på Frøya, men det er utstedt kulingsvarsel for onsdag og torsdag.

- Vi har hatt et håp om at vannet skulle hindre brannen i å spre seg videre. Men det er umulig å si om det vil skje, sier Lindgjerdet.

Tre helikoptre er satt inn i slokningsarbeidet. To av dem er Bell-helikoptre fra Forsvaret, som var på vei fra Flatanger til Rygge, etter å ha jobbet med å slokke brannen på Sørneshalvøya.

EvakuererKommunen er har allerede iverksatt evakuering av noen boliger, og vurderer fortløpende om de skal evakuere flere områder.

- Vi har evakuert en barnehage og noen eldreboliger på Nesset, som ligger nord for Sistranda, sier varaordfører i Frøya kommune, Martin Nilsen, til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer