Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Brannen på Sørlandet kan være påtent av campingturister

Brannvesenet har fått informasjon om campingturister i brannområdet.

KREVENDE BRANN: Skogbrannene i Birkenes er vanskelige å slukke. Flammene sprer seg med vinden i knusktørr skog.

Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
KREVENDE BRANN: Skogbrannene i Birkenes er vanskelige å slukke. Flammene sprer seg med vinden i knusktørr skog. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NRK melder at brannen på Sørlandet kan ha blitt påtent av campingturister.

Brannsjef Jan Røilid sier til Dagbladet at noen har observert det som skal ha vært en campingplass inne i skogen der brannen herjer i Birkenes på Sørlandet.

- Vil undersøke

- Observasjonene går ut på at det skal ha vært noen som har campet inne i skogen like ved en grusvei. Det kan ha vært en årsak til brannen, men vi kan ikke konkludere med det nå, sier Røilid.

Observasjonene går ut på at det skal ha vært rester av et bål og et utbrent telt i skogen.

Operasjonsleder Sveining Alsaker i Agder politidistrikt sier at politiet er kjent med mulighetene for at brannen er påtent.

- Vi vil undersøke dette så snart vi får tillatelse til å ta oss inn dit. Nå brenner det for mye i området til at vi kan få gjort noe med dette, sier Alsaker.

Spres av vinden

Brannvesenet har et krevende arbeid i å få kontroll med flammene som spres av vinden i knusktørr skog. Det kan gå flere dager før de har klart å slukke brannen helt.

Brannen mellom Birkeland og Grimstad ble først oppdaget ved 17.30 tida torsdag. Helikoptre dropper vann fra lufta og mannskaper jobber intenst mot flammene fra bakken. Mannskapene har god tilgang til vann.