Kjøpesenterbrannen i Russland:

- Brannen skyldtes kriminell uaktsomhet

Russlands president Vladimir Putin sier grov skjødesløshet og kriminell uaktsomhet var blant årsakene til brannen i kjøpesenteret i Kemorovo søndag der 64 døde.

KRIMINELT: Russlands president, Vladimir Putin, kaller handlingene som førte til at minst 64 personer døde i brannen på kjøpesenteret i Russland for kriminell uaktsomhet. Foto: AFP / NTB Scanpix
KRIMINELT: Russlands president, Vladimir Putin, kaller handlingene som førte til at minst 64 personer døde i brannen på kjøpesenteret i Russland for kriminell uaktsomhet. Foto: AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Putin retter spesielt kritikk mot beskyttelsestiltak og sikkerhet ved kjøpesenteret.

- Det som skjedde her var ikke kamper, ingen plutselig metangasseksplosjon i en sjakt, sier Putin under et besøk i Kemorovo tirsdag, ifølge nyhetsbyrået Tass.

- Folk kom hit (til kjøpesenteret) for å slappe av med barn. Vi snakker om demografi og mister så mange folk, og hvorfor? På grunn av kriminell uaktsomhet og skjødesløshet, sier Putin, som innledet Kemorovo-besøket med ett minutts stillhet for de minst 64 ofrene for kjøpesenterbrannen i byen søndag.

Fire pågrepet

Foreløpig er det ikke slått fast hva som var årsaken til brannen. Mandag uttalte politiet at en sikkerhetsvakt hadde slått av brannalarmene på kjøpesenteret, og at nødutgangene ble blokkert av en eller flere personer.

Fire personer er så langt pågrepet i forbindelse med brannen, deriblant en ansatt ved kjøpesenteret. Sikkerhetsvakten som skal ha slått av brannalarmen, regnes som mistenkt i saken. Så langt har ikke politiet sagt noe om hvorfor alarmen ble slått av.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer