Brannen var påsatt

Politiet har siktet en mann for brannen i Trondheim lørdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To menn ble søndag kveld brakt inn til avhør, melder adressa.no.

- En av de to personene har fått status som siktet, opplyser overbetjent Kjell Brevik ved kriminalvakta ved Sør-Trøndelag politidistrikt til avisa.

Han sier etterforskningen fortsatt pågår for fullt. Avhørene av de to innbrakte fortsatte sent søndag kveld.

Politiet er sikre på at brannen var påsatt.

- Den tekniske etterforskningen er nå avsluttet og konkluderer med at brannen var påsatt, sier overbetjent Kjell Brevik hos Kriminalvakta ved Sør-Trøndelag politidistrikt til NTB.

Video

Området der brannen startet var videoovervåket og Brevik sier at opptakene viser tre personer politiet mener kan ha befatning med brannen.

- På filmen ser vi tre personer som beveger seg i retning brannstedet. Vi ser også at den ene av de tre går inn på brannstedet forut for brannen, vi ser han kommer ut og vi ser at brannen utvikler seg, sier kriminalvaktleder Hans Vikhals ved Sør-Trøndelag politidistrikt til NRK.

Brannen startet i trehusbebyggelsen i sentrum rett før midnatt natt til søndag. Brannmannskaper fikk ilden ganske raskt under kontroll, og ingen personer ble skadd, men tre mennesker måtte evakueres. Alt tilgjengelig brannmannskap i Trondheim var på plass kort tid etter at alarmen gikk klokka 23.39 i går kveld.

Storbrann avverget

Overbetjent Kjell Brevik sier til NTB at det var på nære nippet at brannen utviklet seg til en storbrann.

- Katastrofen var ikke langt unna. Hadde brannvesenet kommet fram et halvt til ett minutt senere, kunne konsekvensene blitt helt andre, sier Brevik.

- Flammene sto over hustaket da vi ankom brannstedet, men vi senket skuldrene litt da vi så at nabohusene inntil ikke var trehus, sier Tor-Leif Brødreskift, brigadeleder ved Trondheim brann- og redningstjeneste, til NTB.

I desember for et drøyt år siden gikk et helt kvartal med gamle trebygninger tapt i en brann i Nordre Gate i Trondheim.

(NTB)