Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Brannen vekket meg

37-åring som fikk lettere skader i brannen hadde jobbet nattevakt, og lå og sov da brannen brøt ut.

KRAFTIG RØYKUTVIKLING: En 43 år gammel mann omkom i husbrannen i Flekkefjord. En 48-åring ble alvorlig skadet og en 37-åring fikk lettere skader. Rundt klokken 17.30 jobbet brannmenn fortsatt med å slukke brannen i et hybelhus i Nedre Austad i Flekkefjord.
KRAFTIG RØYKUTVIKLING: En 43 år gammel mann omkom i husbrannen i Flekkefjord. En 48-åring ble alvorlig skadet og en 37-åring fikk lettere skader. Rundt klokken 17.30 jobbet brannmenn fortsatt med å slukke brannen i et hybelhus i Nedre Austad i Flekkefjord. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet) En mann (43) døde i en husbrann i et hygelhus i Nedre Austad i Flekkefjord. Han ble tatt ut av det brennende huset av røykdykkere fra brannvesenet i Flekkefjord klokken 17.45 i ettermiddag.

Forsøkte gjenoppliving
Gjenoppliving ble forsøkt på stedet, og mannen ble fraktet til Flekkefjord sykehus. Men livet stod ikke til å redde. Klokken 18.50 fikk politiet melding at dødsfallet.

Ytterligere to menn, en 48-åring og en 37-åring, ble kjørt til sykehus etter brannen. Tilstanden til 48-åringen var i kveld kritisk og stabil. Han har alvorlige brann- og røykskader.

Ble vekket
37-åringen har kun lettere røykskader. Mennene ble fraktet ut av huset like etter klokken 17 i dag, melder operasjonsleder Hans Petter Osaland i Aust Agder politidistrikt til Dagbladet. Politiet har snakket med 37-åringen.

- Han forteller at han ble vekket av brannen, og at han ikke fikk med seg noe før brannvesenet kom på stedet. 37-åringen hadde vært på nattevakt, og lå derfor og sov, sier Osaland.

- En tragedie
Alle tre er polske arbeidere som alle jobber for bedriften Simek i Flekkefjord. Ifølge daglig leder i Simek, Øyvind Iversen, hadde de to skadde og den omkomne vært på nattevakt på Simek natt til i dag.

- Det bor seks mennesker i huset. Tre av dem var på jobb da brannen startet. De øvrige tre var hjemme og er blitt skadet, sier Iversen til Dagbladet.

Han synes det var forferdelig å få beskjed om brannen.

- Dette er en tragedie. Vi vil ta kontakt med familiene til de skadde så snart vi vet mer om statusen deres, sier Iversen.

Polske arbeidere samles
Skipsverftet Simek har rundt 100 polske arbeidere. Det vil bli en samling på bedriften senere i dag sammen med kriseteamet i Flekkefjord kommune.

- De som vil av våre medarbeidere kan samles der. Tidspunkt er ikke klart ennå, sier Iversen.

Tror alle er ute
- På grunn av sterk varme har røykdykkerne ikke klart å gjennomsøke hele huset ennå. Men alt tyder på at det ikke er flere mennesker der, sier Osaland.

Foreløpig er hele første etasje, halve andre etasje og husets underetasjen gjennomsøkt uten at røykdykkerne har gjort nye funn.

Rundt klokken 21.30 vil huset bli finkjemmet av brannvesenet.

- Etterslukking pågår fortsatt, og det er derfor vanskelig å gjøre grundige undersøkelser før det er gått litt tid, sa Osaland klokken 19.20 i kveld.

Ukjent brannårsak
Årsaken til brannen og hvor den startet er ikke kjent. Tekniker er på stedet og skal gjennomgå huset så snart brannen er slukket.

Politi og ambulanse kom til stedet like før klokken 17. Meldingen om brannen kom klokken 16.33.

I FLAMMER: Brannen ser ut til å ha oppstått i hybelhusets øverste etasje.
I FLAMMER: Brannen ser ut til å ha oppstått i hybelhusets øverste etasje. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling