Brannene i Rogaland slokket

Brannene i Sokndal og Lund i Rogaland er slokket etter iherdig innsats og litt flaks. I alt 30 000 mål er svidd av de siste to døgnene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Alle branner er i realiteten slokket. Vi har noen områder hvor det brenner litt, men vi har full kontroll og regner med alt vil dø hen i løpet av kort tid, sa fungerende brannsjef John Skåland i Lund kommune tirsdag kveld.

Bare få timer tidligere var situasjonen i Lund kritisk og flammene spredte seg ukontrollert gjennom småskogen og i lyngen. Med bistand fra et større helikopter fra Bergen, flere frivillige og mannskap fra Sivilforsvaret greide man til slutt og få bukt med flammene sent tirsdag kveld.

- Det har også hjulpet betydelig at vinden har løyet helt og det er blitt kaldt og litt fuktig i lufta. Omtrent 30 000 mål er rammet av brannen, sier Skåland.

Utslitt

Bakkemannskapene var tidligere tirsdag kveld helt utslitt etter lang tids arbeid. Brannsjefen etterlyste frivillige som ville delta i kampen mot ilden som herjet. Etter at brannen var kommet under kontroll tidligere på dagen blusset den plutselig voldsomt opp på to steder i Lund sent på ettermiddagen.

I nabokommunen Sokndal herjet de verste brannene mandag kveld og natt til tirsdag. Tirsdag kveld ble brukt til etterslukking med hjelp av helikopter og bakkemannskap og brannene ble nærmest helt slokket i løpet av kvelden. I begge områdene har man greid å holde varmen unna bebyggelsen, selv om det har vært nære på ved noen tilfeller.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer