SAVNEDE: Fortsatt er 110 personer savnet etter brannene i California. Sheriff Honea i Butt fylket sier de har håp om å finne de savnede i live. Foto: Josh Edelson / AFP / Scanpix
SAVNEDE: Fortsatt er 110 personer savnet etter brannene i California. Sheriff Honea i Butt fylket sier de har håp om å finne de savnede i live. Foto: Josh Edelson / AFP / ScanpixVis mer

Brannene i USA: - 110 personer er savnet

Dødstallene stiger i etter brannene i USA.

I den mest folkerike staten i USA har en rekke massive skogbranner fordrevet over 200 000 personer fra hjemme sine.

SHERIFF: Kory Honea er sheriff i Butt fylke. Han forteller at over 110 mennesker fortsatt er savnet etter brannene. Foto: Rich Pedroncelli / AP / Scanpix
SHERIFF: Kory Honea er sheriff i Butt fylke. Han forteller at over 110 mennesker fortsatt er savnet etter brannene. Foto: Rich Pedroncelli / AP / Scanpix Vis mer

Minst 25 mennesker er funnet omkomne og tallet på savnede er fortsatt høyt.

Det er mange om desperat leter etter sine kjære. Titalls personer, flere av dem eldre, er ikke gjort rede for etter brannen som spredte seg raskt i det tørre landskapet.

Sheriff Kory L. Honea i fylket Butt sier til AP at 110 personer er savnet i den brannutsatte delstaten.

FLAMMETORNADO: Skogbranner herjer både nord og sør i den amerikanske delstaten California. Over 157.000 mennesker er blitt tvunget til å forlate hjemmene sine. Sterk vind og støv gjør at slike grøssende naturfenomener oppstår. Video: CNN Vis mer

- Utslettet

Sheriffen sier han har håp om at flere savnede vil bli funnet, og forteller at de innledningsvis mottok over 500 telefonsamtaler fra innbyggere som ikke kom i kontakt med sine kjære.

Han sier han håper mange av de savnede er i trygghet andre steder, uten mobiltelefon.

- Denne hendelsen var det absolutt verst tenkelige scenarioet. Det er en hendelse vi har fryktet lenge, sier sheriffen ifølge Washington Post.

I går, et halvt døgn etter at brannen feide gjennom byen i nordlige California, slår nyhetsbyrået Associated Press fast:

«Ingenting er igjen i Paradise.»

Her sto forlatte, utbrente biler igjen i veien. Lufta er ennå full røyk, og hele boligfelt er brent ned til grunnen. Det samme er byens kommersielle sentrum

CNN anslår at så mange som 80 prosent til 90 prosent av alle husene i Paradise, er utslettet. Ifølge lokale myndigheter har 6453 hjem blitt brent ned til grunnen og 260 bedrifter.

Trump-kritikk

Årsaken til skogbrannen i nord er foreløpig ikke kjent, men fredag opplyste et lokalt strømselskap at de opplevde problemer med en kraftlinje bare minutter før brannen startet. Det ble funnet skader på en mast i nærheten av Paradise.

Samtidig har USAs president Donald Trump gått ut på Twitter og kritisert skogforvaltningen i delstaten.

- Den eneste grunnen til de enorme, dødelige og kostbare skogbrannene i California er den dårlige skogforvaltningen, skriver Trump ifølge NTB, og fortsetter:

- Milliarder av dollar blir gitt hvert år, med så mange liv som går tapt bare på grunn av alvorlig svikt i forvaltningen av skogene. Fiks dette nå, ellers stopper de føderale bevilgningene!

HBO-sett nedbrent

I Malibu er alle innbyggerne blitt beordret til å evakuere, blant andre kjendiser som Lady Gaga, Kim Kardashian West, Caitlyn Jenner og Guillermo del Toro.

Settet til HBO-serien Westworld, som ligger på den historiske Paramount-ranchen, er også fullstendig nedbrent.

Flammene truer også Thousand Oaks, som allerede har opplevd en tragedie denne uka. Det var her tolv mennesker ble skutt og drept av en tidligere soldat på en bar onsdag.

.