Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Branner i flere asylmottak i Sverige

Totalt er 300 personer evakuert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Totalt 300 personer er evakuert fra branner i og ved tre ulike asylmottak sør i Sverige, ifølge Expressen. Ingen personer skal ha kommet til skade.

To av mottakene ligger i Småland, og det tredje er i Skåne. Alle brannene etterforskes som mordbrann.

Den største brannen er i et gammelt trehus ved et asylmottak i Växjö, hvor 200 personer måtte evakueres.

– Asylmottaket ble evakuert fordi det drev en del røyk i den retningen, sier redningssjef Joakim Karlsson til Expressen.

– Det er et rent sikkerhetstiltak. Vi har bestemt å beskytte selve asylmottaket, men det var en veldig gammel trebygning som begynte å brenne, og den kommer til å brenne ned, sier Karlsson. Det er ukjent hvordan brannen startet.

Natt til onsdag brøt det også ut brann i en lenestol i tredje etasje på et mottak i Hultsfred. Brannen førte til kraftig røykutvikling, og nær 100 personer ble evakuert. Røykdykkere gikk gjennom bygningen for å sikre at alle kom seg ut.

Den tredje brannen var i et mottak i Borrby. Det er ukjent hvordan brannen oppsto, men politiet utelukker ikke at den er påsatt. 17 personer ble evakuert.

– Brannen kunne slukkes temmelig omgående. Det kunne blitt betydelig verre, sier Roger Larsson i Skånes redningsvesen til avisen.

(NTB)