Branner omringer atomkraftverk

SYDNEY (NTB-Reuters): Flere store skogbranner utenfor Sydney er ute av kontroll i dag og nærmer seg Sydneys forsteder. To brannmenn har mistet livet, 38 boliger er gått tapt, og brannene har omringet et atomkraftverk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nå frykter australerne at årets sommer kan bli enda verre enn den katastrofale januar 1994, da fire mennesker mistet livet og over 200 hjem rundt Sydney ble ødelagt. Et vindskifte med vind fra sør er ventet i dag ettermiddag, noe som vil forverre situasjonen.

Tjukk grå røyk ligger over havna og den berømte Bondi Beach. En talskvinne sier at det er flere branner nå enn i forkant av brannene i 1994, og at sommeren tegner til å bli tørrere.

De verste buskbrannene raser hundrevis av kilometer nordvest for Sydney, men natt til i dag brøt det ut branner i forstaden Hornsby og i nasjonalparkene langs Hawkesbury-elva nord for byen.

Helsemyndighetene spår at luftkvaliteten vil bli stadig dårligere i Sydney og anmoder astmatikere om å være beredt.

Det er også branner 100 kilometer sør for Sydney og i fjellkjeden Blue Mountains vest for byen. Langs østkysten raser minst 120 branner.

Den verste brannen, ved Coonabarabran 400 kilometer nordvest for Sydney, er 155 kilometer i omkrets og har allerede svidd av et område på 130.000 hektar.