Brannfolk ut mot May: - Skammelig

Theresa May går av som statsminister. I avskjedstalen tok hun opp håndteringen av Grenfell Tower-brannen som en del av hennes stolte arv.

BRYTER SAMMEN: Etter tre år som regjeringssjef for et land i brexit-kaos, trekker statsminister Theresa May seg. Video: AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Theresa May går av som Storbritannia statsminister 7. juni etter tre år med brexit-kaos.

Det skjer tre år etter at hun tok over statsministerjobben etter David Cameron, og fikk i oppgave å lede landet ut av EU. Det har hun ikke klart, og i går holdt hun en følelsesladet tale utenfor statsministerboligen i Downing Street 10.

Det meste i talen handlet om nettopp brexit og det parlamentariske rotet som har oppstått i etterkant. Men 62-åringen tok også opp det hun var stolt av i løpet av sin regjeringstid, noe som nå setter sinnene i kok hos britiske brannfolk.

Branntragedien

May sa i talen at jobben som statsminister har gitt henne en «plattform til å tale de taleløses sak, og å kjempe for de brennende urettferdigheter som rammer samfunnet».

- Derfor etablerte jeg en uavhengig gransking etter tragedien i Grenfell Tower. Det var for å finne sannheten, så noe slikt aldri kan skje igjen og slik at menneskene som mistet livet den kvelden aldri blir glemt, sa statsministeren.

71 mennesker døde under brannen i boligkomplekset Grenfell Tower i London i juni 2017. I forkant hadde en rekke beboere varslet om manglende brannsikkerhet i blokka.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer