Brannfolk ut mot May: - Skammelig

Theresa May går av som statsminister. I avskjedstalen tok hun opp håndteringen av Grenfell Tower-brannen som en del av hennes stolte arv.

BRYTER SAMMEN: Etter tre år som regjeringssjef for et land i brexit-kaos, trekker statsminister Theresa May seg. Video: AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Theresa May går av som Storbritannia statsminister 7. juni etter tre år med brexit-kaos.

Det skjer tre år etter at hun tok over statsministerjobben etter David Cameron, og fikk i oppgave å lede landet ut av EU. Det har hun ikke klart, og i går holdt hun en følelsesladet tale utenfor statsministerboligen i Downing Street 10.

Det meste i talen handlet om nettopp brexit og det parlamentariske rotet som har oppstått i etterkant. Men 62-åringen tok også opp det hun var stolt av i løpet av sin regjeringstid, noe som nå setter sinnene i kok hos britiske brannfolk.

Branntragedien

May sa i talen at jobben som statsminister har gitt henne en «plattform til å tale de taleløses sak, og å kjempe for de brennende urettferdigheter som rammer samfunnet».

- Derfor etablerte jeg en uavhengig gransking etter tragedien i Grenfell Tower. Det var for å finne sannheten, så noe slikt aldri kan skje igjen og slik at menneskene som mistet livet den kvelden aldri blir glemt, sa statsministeren.

71 mennesker døde under brannen i boligkomplekset Grenfell Tower i London i juni 2017. I forkant hadde en rekke beboere varslet om manglende brannsikkerhet i blokka.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.