Branngåten i 20-millioners hytta til Bjørn Dæhlie løst

Politiet: - Ingen heldig konstruksjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Politiet mener å ha funnet to mulige årsaker til brannen som la luksushytta til skikongen og forretningsmannen  Bjørn Dæhlie (47) i aske, skriver NRK.

1) Den såkalte pipesjakten, som man bygger rundt ildstedet, har hatt trevirke på innsiden. Ved gjentatt bruk tørker dette trevirket ut og kan antennes.

2) Når metall blir varmet opp, ført videre og det kommer borti trevirke, tar det fyr. I dette tilfellet er det snakk om et røykerør. Dette røret skal være en viss avstand fra sjakta i hytta, men disse forskriftene skal ha vært fulgt i hytta, skriver NRK.

- Rent teknisk kan det være to årsaker til at trematerialene inne i sjakta har tatt fyr: ved at varme er blitt ledet inn til treet, eller at  trematerialene har blitt så tørre at de har selvantent. Det kan skje ned mot 60 graders varme, sier politibetjent Esben Olsen ved Øyer lensmannskontor til Dagbladet.

Det var natt til lørdag 18. oktober i år at den 600 kvadratmeter store hytta til over 20 millioner kroner  brant ned etter bare to og et halvt års bruk.

Bjørn Dæhlie, kona Vilde Falck-Ytter og hundene kom seg uskadd ut.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer