Brannhelter

USAs nye helter kommer nå i kalenderformat.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De nye heltene, brannmenn, vil bli å finne i bar overkropp i en kalender som legges ut for salg denne sommeren. Kalenderen skulle egentlig bli lansert i for høst, men etter 11. september ble det bestemt at den kunne oppfattes som noe usmakelig.

Nå har imidlertid familiene samtykket, og inntektene fra 2003-kalenderen vil gå til veldedig formål.

- Med tanke på hva som skjedde i september, bestemte vi at det ikke ble noe av prosjektet. Da ble faktisk en del opprørt. Familiene ville gjerne at kalenderen skulle lages, sier en talskvinne for brannvesenet, Amanda Schmidt, til nyhetsbyrået Associated Press.

Portrettene ble tatt foran Central Park, Times Square og Brooklyn Bridge, men etter 11. september måtte de gjøre noen endringer. Forsidebildet, tatt i august, viste brannmann Danny Keane foran World Trade Center. Et nytt bilde ble tatt av ham foran Empire State Building i stedet.

Tre av modellene døde

Keane sier han er glad familiene støttet prosjektet «Calendar of Heroes».

- Dette er minne om sønnene deres, sier han.

Tre av modellene, Robert Cordice, Thomas Foley og Angel Juarbe, var blant brannmennene som omkom da tvillingtårnene kollapset 11. september.

Cordice står ved siden av den berømte bronseoksen som står i byens finansdistrikt. hans mor Caroline Cordice, sier hun er stolt over at sønnen er med i kalenderen. Hun understreker imidlertid at sønnen pleide å ha t-skjorta på seg.

I utgangspunktet trykkes det 100.000 kalendere som skal selges for 15 dollar i aviskiosker og bokhandlere i hele USA.

KALENDERGUTTER: Robert Cordice poserer her på bronseoksen i New York. 11. september døde han i World Trade Center. Nå blir han hedret i en kalender.