Brannhund fant ikke noe

Irene Johansen (37) og sønnen Markus (9) døde av kullosforgiftning da huset deres tok full fyr i Florø. Mistanken mot eksmannen (41) blir stadig svekket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FLORØ (Dagbladet): - Siktelsen mot 41-åringen står ved lag, men den vil være til kontinuerlig vurdering etter hvert som etterforskningen pågår. Uansett hvilken retning denne saken tar, så håper jeg vi får en så entydig konklusjon som mulig, sier politistasjonssjef Nils Erik Eggen til Dagbladet.

- Røyket på senga

Obduksjonen ved Gades institutt på Haukeland universitetssykehus er ferdig. Konklusjonen skal etter det Dagbladet kjenner til være at Irene Johansen og hennes sønn Markus døde av kullosforgiftning. De er ikke påført andre skader som kan ha medført døden før brannen herjet huset i Florø natt til fredag.

Det har fra flere framkommet opplysninger om at Irene Johansen enkelte ganger røyket på senga, blant annet fra den siktede eksmannen.

Etterforskningen på brannstedet viser at brannen startet i den delen av huset der soverommet ligger. Mordbrannetterforskerne har brukt en spesialtrent brannhund på tomta. Hunden kan snuse seg fram til om det er brukt forskjellige tennvæsker. Men etter det Dagbladet kjenner til, så reagerte ikke hunden på dette.

Rundspørring

- Jeg vil ikke gå inn på hva hunden har reagert på eller ikke. Det kan jeg ikke nå, men jeg kan si at mistanken mot 41-åringen ikke er styrket i løpet av mandagen.

Vi har ikke fått opplysninger som kan knytte siktede til brannåstedet, sier politistasjonssjef Eggen. Han understreker samtidig at heller ikke andre personer er mistenkt i denne saken.

41-åringen ble pågrepet fredag ettermiddag og løslatt søndag. Irene Johansens kjæreste, Ottar Roset, tror ikke eksmannen står bak. - Jeg har fått mer og mer tro på at det ikke er han som har gjort det. Jeg får meg ikke til å tro at noen kan gjøre noe så jævlig, sier Roset til TV 2.

BRANNTOMTA: En av de omkomne bæres ut. Obduksjonen viser at både Markus Johansen og moren Irene Johansen døde av kullosforgiftning. Foto: Truls Brekke
BRANNTOMTA: En av de omkomne bæres ut. Obduksjonen viser at både Markus Johansen og moren Irene Johansen døde av kullosforgiftning. Foto: Truls Brekke Vis mer

- Min klient er fremdeles sterkt preget av det som har skjedd. Nå er han opptatt av begravelsen som vil komme. For øvrig har han kontakt med familie og venner som jeg forstår viser medfølelse, sier forsvarsadvokat Walter Høivik.

Datteren ivaretatt

- Vi er fremdeles svært interessert i tips som kan ha betydning for etterforskningen, spesielt om observasjoner som er gjort mellom klokka 23.00 torsdag kveld og klokka 06.00 fredag, sier politistasjonssjef Nils Erik Eggen.

En gjennomgang av overvåkingskameraer har heller ikke gitt politiet informasjon som kan belyse brannårsaken.

HÅPER PÅ SVAR: Politistasjonssjef Nils Erik Eggen.