Branninferno etter tankbilkollisjon

Seks busser og fem lastebiler eksploderte i et flammehav som tok over 70 liv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En tankbil fylt med 18 000 liter bensin kjørte inn i flere offentlige busser som sto stille ved en politistasjon sørøst i Iran i går kveld. Den eksplosjonsartede brannen spredte seg til kjøretøy i nærheten og skapte et inferno der minst 70 personer brant i hjel. En sykehus-talsmann anslår at over 100 mennesker overlevde med skader. Røde Halvmåne frykter at så mange som 200 kan ha omkommet.

- Mange brant i hjel fordi det manglet utstyr til å slokke brannen, sier guvernør Heidar Ali Nourael til den statlige tv-stasjonen.

Tv-bildene viser bilder av overlevende som gråter og klapper hverandre i ansiktet som del av det tradisjonelle sorgritualet. I morgentimene røyk det fortsatt fra de utbrente kjøretøyene. Flere av likene er så maltrakterte av flammene at de neppe lar seg identifisere.

- Det tok tid før brannmennene kom fram fordi stasjonen ligger 110 kilometer unna, legger Nourael til.

Ulykken skjedde på hovedveien mellom Bam og Zahedan klokka 20, norsk tid, melder nyhetsbyrået AP. Ulykkesstedet ligger cirka 1100 kilometer sørøst for hovedstaden Teheran.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.