Saksøker arbeidsgiver

Brannkvinne sparket etter Instagram-poster

- Det hadde aldri skjedd med en mann, sier Presley Pritchard (27). Nå saksøker hun sin tidligere arbeidsgiver.

INSTAGRAM: Presley Pritchard (27) er både personlig trener og brannkonstabel. Foto: Instagram
INSTAGRAM: Presley Pritchard (27) er både personlig trener og brannkonstabel. Foto: Instagram Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Presley Pritchards tidligere arbeidsgiver skal ha sparket henne for å ha brutt deres sosiale medier-policy ved å poste bilder iført uniform på Instagram. 27-åringen selv mener at hun mistet jobben fordi hun er kvinne. Det kommer fram i et søksmål Pritchard har levert til Evergreen brann- og redningsetat i Montana i USA, sitert av avisa Daily Inter Lake.

Ifølge brannkvinnen selv poster ikke hun mer provoserende innhold på Instagram enn sine mannlige kolleger, som hun påpeker at stadig poserer i bar overkropp på sosiale medier.Uniform og sminkePå sin Instagram-profil deler Pritchard, som også er personlig trener, treningstips, arbeidsliv og privatliv med sine nærmere 200 000 følgere, ofte iført treningstøy som sports-BH og tights.

I 2018 skal en innbygger fra lokalområdet ha kontaktet ledelsen i Evergreen brann- og redningsetat, etter å ha sett lettkledde bilder på Pritchards Instagram.

Ledelsen skal så gjentatte ganger ha bedt Pritchard om å fjerne bilder hvor hun poserer i treningstøy og uniform. Da hun ikke fjernet bildene, mistet hun deltidsjobben som brannkvinne i august 2019, med begrunnelse at hun hadde brutt selskapets policy for sosiale medier. Men en slik policy hadde de ikke, ifølge Pritchard.Evergreens brannsjef sa i en uttalelse i desember at de tar anklagene alvorlig samtidig som at deres etterforskning viser at bedriften ikke gjorde noe galt, skriver medier som New York Post og Fox News.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer