10 døde i brann i USA

Brannmann gjorde tragisk funn

Brannmannen Harold Baker opplevde marerittet da han rykket ut til en husbrann i Pennsylvania.

BRANN: 10 mistet livet i en brann i Nescopeck, Pennsylvania. Foto: AP Photo/Matt Rourke
BRANN: 10 mistet livet i en brann i Nescopeck, Pennsylvania. Foto: AP Photo/Matt Rourke Vis mer
Publisert

Fredag morgen startet som en vanlig dag for familiefaren Harold Baker. Brannmannen fra Nescopeck brannstasjon i den amerikanske delstaten Pennsylvania rykket ut til en husbrann 15 mil nordvest for Philadelphia.

Synet som møtte ham kommer han aldri til å glemme.

- Da vi kom rundt hjørnet her oppe på Dewy street visste jeg med en gang hvilket hus det, sier Baker til lokalavisa Citizens Voice.

Brannen hadde ifølge BBC, som også har omtalt saken, startet på verandaen i morgentimene fredag.

- Brannmennene gjorde heltemodige forsøk på å komme seg inn på baksiden av huset, men ble presset tilbake av de voldsomme flammene, uttalte politisjefen i Pennsylvania, Derek Felsman.

MÅ LØPE: Bonden Angel Martin Arjona må løpe for livet etter at han prøvde å redde byen Tabara i Spania fra skogbrannen. Video: Reuters Vis mer

Tre barn og sju voksne mistet livet i brannen, men det var først da de omkomne var identifisert at det gikk opp for brannmannen hva han hadde vært utsatt for.

De døde viste seg nemlig å være Bakers sønn, datter, svigerfar, svoger, svigerinne, tre barnebarn og to andre slektninger.

Dale Baker (19), Star Baker (22), David Daubert (79), Shannon Daubert (42), Laura Daubert (47 (og Marian Slusser (54) har så langt blitt identifisert som de omkomne, skriver BBC.

Politiet opplyser om at likene ble funnet av brannhunder, og at tre voksne klarte å berge livet. Brannen vil bli etterforsket, skriver samme nettsted.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer