Brannmann lå fanget i ruinene i flere timer. - Jeg aner ikke hva som skjedde, sier bakerieier

Minst tre personer omkom i eksplosjonen lørdag morgen. Årsaken er trolig en gasslekkasje.

TRE OMKOM: Tre personer omkom i eksplosjonen i Paris lørdag morgen, blant andre to brannmenn. Foto: Nurphoto
TRE OMKOM: Tre personer omkom i eksplosjonen i Paris lørdag morgen, blant andre to brannmenn. Foto: NurphotoVis mer

To brannmenn og en spansk kvinne omkom i en eksplosjon i Paris lørdag morgen. Ifølge flere medier skal årsaken til eksplosjonen være en gasslekkasje.

I tillegg til de tre som døde, skal minst 46 personer ha blitt skadd. Ni av dem kritisk. Dette inkluderer en tredje brannmann, skriver The Guardian.

Ifølge avisa Le Figaro var det beboerne i bygget som varslet nødetatene om at de luktet gass.

- Klokka 08.37 rykket brannvesenet ut til en gasslekkasje på 6 Rue Trévise. Mens de var der oppsto en dramatisk eksplosjon, sier innenriksminister Christophe Castaner til journalister på stedet.

En av brannmennene skal ha blitt fanget under ruinene i den ødelagte bygningen, og ble reddet ut av kolleger etter to og en halv time.

BRANN: Brannvesenet rykket ut etter melding om at det luktet gass. Så eksploderte det. Flere hundre brannmenn jobbet for å slukke brannen som oppsto. Foto: Matthieu Croissandeau / AP
BRANN: Brannvesenet rykket ut etter melding om at det luktet gass. Så eksploderte det. Flere hundre brannmenn jobbet for å slukke brannen som oppsto. Foto: Matthieu Croissandeau / AP Vis mer

Etterforskes

Gasslekkasjen etterforskes nå av politiet. Statsadvokat Rémy Heitz sier at tragedien ser ut til å være en ulykke, men at de jobber med å finne ut den eksakte årsaken til eksplosjonen.

6 Rue Trévise består av et bakeri, samt flere leiligheter i etasjene over. Bygget fikk store skader i eksplosjonen, som blåste ut vinduer i leiligheter hundre meter unna.

Mer enn 200 brannmenn bisto i redningsarbeidet, og to helikoptre landet ved operaen i nærheten for å evakuere skadde, ifølge Reuters.

- Jeg hyller motet til brannmennene som risikerer livene sine for å redde andre, sier innenriksminister Castaner.

200 BRANNMENN: Mer enn 200 brannmenn bisto i redningsarbeidet etter eksplosjonen i Paris lørdag morgen. Foto: Apaydin Alain / Pa Photos
200 BRANNMENN: Mer enn 200 brannmenn bisto i redningsarbeidet etter eksplosjonen i Paris lørdag morgen. Foto: Apaydin Alain / Pa Photos Vis mer

- Aner ikke hva som skjedde

Bakerieier Hubert Beatrix ble sjokkert vitne til at hundrevis av brannmenn jobbet med å slukke brannen i bakeriet hans, samt evakuere beboere i nabobyggene.

- Jeg aner ikke hva som skjedde. Det er ikke gass i butikken min, bortsett fra en liten forsyning for oppvarming. Mine ovner er elektriske, sier Beatrix til The Guardian.

Den spanske kvinnen som omkom skal ifølge Reuters ha vært på ferie i Paris med ektemannen. Han skal ikke ha blitt skadd i eksplosjonen.

Eksplosjonen vakte bekymring hos myndighetene fordi den skjedde mens de forbereder seg på nye demonstrasjoner av de såkalte gule vestene. Derfor kom også statsminister, Édouard Philippe, og borgmesteren i Paris, Anne Hidalgo, til stedet.