- Brannmann og kamerat skadd i eksplosjon

En erfaren brannmann i 40-årene er alvorlig skadd etter eksplosjonen på brannstasjonen i Volda. En mann i 30-årene er lettere skadd.

EKSPLOSJON:  En brannmann og hans kamerat er skadd ettter en eksplosjon på brannstasjonen i Volda. Foto: Scanpix
EKSPLOSJON: En brannmann og hans kamerat er skadd ettter en eksplosjon på brannstasjonen i Volda. Foto: ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): En mann i 40-årene er alvorlig skadd etter en eksplosjon på brannstasjonen i Volda i ettermiddag.

Mannen ble først fraktet til sykehuset i Volda, men er så overført til sykehuset i Ålesund hvor han nå er til behandling.

Han er har bruddskader i overkroppen og i hodet. Tilstanden er alvorlig, men ikke livstruende, opplyser Helse Sunnmøre.

Den andre pasienten, en mann i 30-årene, er lettere skadd. Han blir nå behandlet på sykehuset i Volda.

Startet på brannstasjonen Det var klokken 13.10 i dag at politiet fikk melding om eksplosjonen i brannstasjonen, som ligger i samme bygg som rådhuset.

- Det pågår fortsatt etterslokking på stedet. Skadene er i all vesentlighet på brannstasjonen og opp til tredje etasje av en eldre del av rådhuset. Brannen har startet i brannstasjonen som følge av virksomhet som har foregått her. Hva slags virksomhet det er snakk om, er litt uklart, opplyser operasjonsleder i Sunnmøre politidistrikt Audun Vartdal litt over klokken 15.

Mannen i 40-årene er en erfaren brannmann. Den andre er en kamerat av brannmannen.

- Begge var ved bevissthet etter ulykken, opplyser han.

Preget Brannstasjonen i Volda med alt utstyr ble satt ut av spill i brannen, så det er brannvesen fra Ørsta Kommune som driver slukningsarbeid på stedet.

Eksplosjonen skal ha vært kraftig.

- Vi hørte to eller tre eksplosjoner. Det hørtes ut som en svær bulldoser som kjørte inn i en fjellvegg, så kraftig var det. Det var tydelige at det var krefter ute å gikk, forteller Arvid Klokke, som befant seg i nabobygget.

Ordfører i Volda, Ragnhild Arflot Kalland sier til Dagbladet at lokalsamfunnet er preget av hendelsen.

- Akkurat nå tenker vi først og fremst på de skadde og deres familier og venner. Ord blir fattige i en slik situasjon. De materielle skadene tar vi i andre omgang, forteller hun og legger til at støtteapparatet er i full gang med å ta seg av de pårørende.

Hele bygget er røykskadet, og hardest har det gått ut over Byggteknisk avdeling, Skole og Brann. Disse ligger i den eldste delen av rådhuset. Kalland opplyser at ansatte som skal på jobb i morgen må møte på samfunnshuset.

STARTET PÅ BRANNSTASJONEN:  Eksplosjonen og den påfølgende brannen startet på brannstasjonen, men spredde seg til resten av bygget som rommer rådhuset i bygda. Foto: Scanpix
STARTET PÅ BRANNSTASJONEN: Eksplosjonen og den påfølgende brannen startet på brannstasjonen, men spredde seg til resten av bygget som rommer rådhuset i bygda. Foto: Scanpix Vis mer