Brannmann-skyteren tidligere dømt for bestemordrap

Lurte brannmennene i skytefelle ved å tenne på hus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Gjerningsmannen, som skjøt mot flere brannmenn i Webster ved New York i dag, har tidligere sonet en fengselsdom.

Mannen er identifisert som William Spengler (62), og ifølge politiet har han også sonet en dom på 17 år for drapet på sin egen 92 år gamle bestemor.

Dette skjedde i 1980, og Spengler drepte bestemoren med en hammer, i nabohuset til dagens drap, ifølge politiet.

Tidligere drapsdømt Ifølge politisjef Gerald Pickering hadde den 62 år gamle gjerningsmannen satt fyr på en bil og sitt hus for å lokke brannmenn hjem i dag tidlig. Litt før klokka 06 lokal tid ankom de første brannmennene, som ble beskutt.

Spengler lå da utendørs, klar til å skyte. Den første politibetjenten på stedet jaget den mistenkte og fyrte av skudd, ifølge politiet.

- Det virker som om det var en felle for de første som rykket ut til brannen, sier poitisjef Ferald Pickering i Webster til Sky News.

Etter at Spengler skjøt mot mannskapene skjøt han seg sjøl i hodet, melder nyhetsbyrået AP.

Det er antatt at mannen brukte en rifle.

To brannmenn døde To brannmenn omkom, mens to andre ligger kritisk skadd på sykehus. En femte person, som ankom åstedet, er også skadet.

Politiet vet ikke hva som er motivet bak skytingen.

Skytingen forhindret brannvesenet i å slukke brannen på stedet, og sju hus er ødelagt, ifølge Pickering. Politiet har ennå ikke fått undersøkt om det finnes flere ofre inne i den ødelagte bygningene.

ÅPNET ILD: Fire brannmenn ble drept da de ble beskutt under slukningsarbeid i nærheten av New York i dag. Foto: AP Photo / WHAM13-TV via AP video / NTB Scanpix
ÅPNET ILD: Fire brannmenn ble drept da de ble beskutt under slukningsarbeid i nærheten av New York i dag. Foto: AP Photo / WHAM13-TV via AP video / NTB Scanpix Vis mer

Ifølge politiet har den nå døde Spengler levd et rolig liv siden han kom ut av fengsel etter å ha sonet dommen for drapet på bestemoren i 1998.

Dømte fanger har ikke lov til å besitte våpen.

Våpendebatt i USA Skytingen skjer bare ti dager etter skolemassakren i Newtown i delstaten Connecticut, hvor 20 barn på seks og sju år samt seks voksne ble drept.

Gjerningsmannen, Adam Lanza, skjøt også sin mor og seg selv.

Massakren i Newtown har fått debatten om USAs våpenlover til å blusse opp igjen, men til tross for at flere har kritisert våpenlovene, har våpensalget gått til værs.

Den samme økningen i våpensalget ble rapportert om etter kinomassakren i Aurora i Colorado tidligere i år, da James Holmes (24) drepte 12 og såret 58.

Dagbladet kommer med mer.

SWAT TEAM:  Et Swat team ble sendt til åstedet for brannen og drapene i Webster, 55 mil fra New York i dag. Ifølge politiet er gjerningsmannen tidligere dømt for drapet på sine bestemor. Foto: AP Photo / Messenger Post Media, Seth Binnix / NTB Scanpix
SWAT TEAM: Et Swat team ble sendt til åstedet for brannen og drapene i Webster, 55 mil fra New York i dag. Ifølge politiet er gjerningsmannen tidligere dømt for drapet på sine bestemor. Foto: AP Photo / Messenger Post Media, Seth Binnix / NTB Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer