Brannmannskapene kunne bare se på flammene

Fare for elektrisk støt. Måtte vente til strømutkopling i Vennesla.

 LIVSFARE FOR BRANNMANNSKAPENE:  Brannen i en trafostasjon på Steinsfoss kraftstasjon utgjør fare for skogbrann, men ifølge Agder-politiet hadde mannskapene kontroll ved 13-tiden. FOTO: TINNA GUDMUNDSDOTTIR/DAGBLADET.
LIVSFARE FOR BRANNMANNSKAPENE: Brannen i en trafostasjon på Steinsfoss kraftstasjon utgjør fare for skogbrann, men ifølge Agder-politiet hadde mannskapene kontroll ved 13-tiden. FOTO: TINNA GUDMUNDSDOTTIR/DAGBLADET.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I mer enn en time måtte brannmannskap med fullt slokkingsutstyr stå og se på at brannen i kraftstasjonen uhindret fikk utvikle seg med fare for skogbrann i den tørre marka rundt.

Det var klokka 10.57 i formiddag at brannvesenet og politiet i Agder fikk melding om røyk og flammer fra Steinsfoss kraftststasjon på Grovane i Vennesla.

Biler og mannskap fra Vennesla og Hægeland brannstasjon og etter hvert Kristiansand var raskt på plass, men kunne ikke begynne å spyle på vann før nærmere 12.30 på grunn av sikkerheten til brannfolkene.

- Brannen oppsto i en trafo i kraftstasjonen, og vannstråler kan lede strøm. Og det er ikke bare å skru av en bryter for å kutte strømtilførselen i et tilfelle som dette, sier operasjonsleder Sveinung Alsaker i Agder politidistrikt til Dagbladet.

Kontroll Ved 13-tiden var brannen ennå ikke slokket, men under kontroll.

- Det har blitt noen skader på skogen rundt kraftstasjonen, men mannskapene har kontroll. Det skal ikke være fare for at skogbrannen vil bre seg, sier operasjonsleder Alsaker.

Tekniske eksperter fra selskapet Otera måtte gjøre kompliserte omkoplinger før kraftstasjonens eier Agder Eenergi kunne gi klarsignal til at brannmannskapene kunne pøse vann på en strømløs stasjon og terrenget rundt.

Ifølge Fædrelandsvennens nettutgave har ingen privathus blitt strømløse på grunn av strømutkoplingen.