Brannmenn drept av kollega

Sjokket var stort da brannmennene som var ute på jobb plutselig møtte en kollega i det brennende huset. Brannmannen Fred Williams løftet hagla og drepte to kolleger og en politimann. Se video!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det som skulle være en rutinemessig utrykning, ble et mareritt for brannfolkene i Memphis. Først fikk de melding at det brant i huset til kollegen. Da de kom fram til huset og gjorde seg klare til å kjempe mot flammene, gikk plutselig garasjedøra opp.

Ut kom kollegen, løftet hagla, og ropte «Kom dere unna! Kom dere unna!». Deretter avfyrte han flere skudd.

Brannmennene Javier Lerma (41) og William Blakemore (48) ble drept av hagledesperadoen, skriver AP.

Politimannen Rupert Peete (45) ble skutt og drept mens han kjørte i politibilen sin.

Deborah Gatewood (46), som bor i nabolaget, prøvde å advare utrykningsmannskapet om at Williams hadde ei hagle. Hun ble truffet i ansiktet, men skal ikke være livstruende skadd. Gjerningsmannens hustru, Stacey Williams, ble funnet drept i garasjen etter at dramaet var over.

Tragisk

Politibetjentene prøvde forgjeves å overtale Williams til å overgi seg. Det oppsto skyting, og Williams ble skutt og arrestert.

President Bill Clinton ble varslet om drapene kort tid etter at de inntraff.

- Dette er tragisk både for byen og familiene til de drepte. Brannfolk og politi setter livet sitt ofte på spill, men de forventer ikke å bli skutt når de rykker ut for å slukke en brann, sier Clinton.

Motivet for skytingen er fremdeles ukjent.

Her kan du se videoreportasje fra åstedet