Brannmenn etterforskes for gjengvoldtekt av norsk kvinne på brannstasjon i Paris

En norsk kvinnelig student har anmeldt en gjengvoldtekt i Paris, opplyser en kilde i påtalemyndigheten til Dagbladet.

ARRESTERT: Sju brannmenn skal være arrestert etter hendelsen, som skal ha skjedd i en brannstasjon i Paris. Foto: Eric Feferberg / AFP / NTB Scanpix)
ARRESTERT: Sju brannmenn skal være arrestert etter hendelsen, som skal ha skjedd i en brannstasjon i Paris. Foto: Eric Feferberg / AFP / NTB Scanpix)Vis mer
  • Har du tips i saken? Send oss epost på 2400@db.no eller ring 2400 0000.

En kilde i påtalemyndigheten i Paris, opplyser til Dagbladet at åtte brannmenn er i politiets varetekt i forbindelse med etterforskningen.

Av disse har seks status som det som i norsk modell ville vært kalt siktelse.

Mandag måtte mennene, som ifølge France Bleu er mellom 23 og 25 år, møte i retten for å forklare seg til en dommer. .

De etterforskes for voldtekt og for å ikke å gripe inn under kriminell handling, etter det Dagbladet forstår.

Overfor Dagbladet bekrefter en kilde i påtalemyndigheten, som ikke vil navngis, at det er en norsk kvinne som er fornærmet i saken, som først ble omtalt av den franske avisa le Parisien.

Skal ha skjedd på stasjonen

Bakgrunnen er at hun har anmeldt en gruppevoldtekt, som skal ha skjedd på en brannstasjon i Paris natt til lørdag.

Fransk politi har bekreftet at de har mottatt anmeldelse i saken, ifølge avisa.

De meldte først at tre menn ble pågprepet lørdag, mens ytterligere fire menn ble arrestert søndag, men skriver mandag at det er åtte personer som har vært i politiets varetekt i forbindelse med hendelsen.

Møttes på byen

Hendelsen skal ha skjedd da tre norske kvinnelige studenter møtte brannmennene i forbindelse med en bytur i Paris.

Ved firetiden lørdag morgen skal de tre kvinnene ha blitt med til kasernen der mennene jobber og bor.

Kvinnen har forklart at hun hadde frivillig seksuell omgang med én av mennene inne på rommet hans, men at det utartet til gjengvoldtekt. Ifølge hennes forklaring ble hun voldtatt av seks eller sju menn, men rommet var såpass mørkt at hun ikke skal være i stand til å gjenkjenne dem, skriver NTB.

Sjokktilstand

Brannmennene var ikke i tjeneste da gjengvoldtekten skal ha funnet sted, melder The Guardian.

En av mennene har forklart at han og flere andre hadde frivillig sex med den fornærmede kvinnen.

Den fornærmede kvinne skal ha grått og vært i sjokktilstand, ifølge Le Parisien.

Politiet etterforsker saken som voldtekt og har gjennomført tekniske undersøkelser.

Suspendert

Talsperson for brannvesenet i Paris, Gabriel Plus, bekrefter at de involverte suspenderes mens etterforskningen pågår.

- Disse handlingene kommer ikke til å bli tolerert. De strider mot verdiene som forfektes av brannmennene i Paris, som skal oppføre seg eksemplarisk, noe som heldigvis er tilfellet med det store flertallet, sier oberstløytnant Gabriel Plus til Le Parisien.

I motsetning til øvrige brannmenn i Frankrike, er brannmenn i Paris offisielle medlemmer av det franske militæret, som bor og jobber på kasernen.

Undersøker

- Vi vet ikke mer enn det vi har lest i mediene, men hører med tillitvalgtapparatet vi har i Paris nå, og prøver å finne ut om det er noe vi kan gjøre for å støtte. Vi har blant annet en sosialveileder og et online psykolog-tilbud, sier president Hanna Flood i studentorganisasjonen ANSA til Dagbladet.

- Sånt som dette er forferdelig uansett hvor det skjer, men det er kanskje ekstra skremmende når man er i et annet land, hvor man kanskje ikke kjenner systemene, sier Flood.

Dagbladet har vært i kontakt med Utenriksdepartementet, som kan gi nordmenn i utlandet konsulær bistand i saker som dette, dersom de ønsker det.

- Utenriksdepartementet er ikke kjent med saken utover hva som har fremkommet i media, skriver pressevakt Astrid Sehl i Utenriksdepartementet i en epost til Dagbladet.

Politibetjenter dømt

I januar i år ble to politibetjenter dømt for å ha voldtatt en kanadisk kvinnelig turist på en politistasjon i Paris i 2014, ifølge BBC.

Kvinnen møtte tre politibetjenter på en bar, og ble følgelig invitert med til en politistasjon.

På politistasjonen ble hun gjengvoldtatt av to menn. Kvinnen har forklart at ytterligere en mann skal ha vært involvert, men vedkommende ble aldri identifisert.

Politibetjentene nektet straffskyld og forklarte at kvinnen hadde samtykket til seksuell omgang. Retten fant det imidlertid bevist at voldtekten hadde funnet sted på bakgrunn av DNA-bevis og telefonlogger. I januar 2019 ble politibetjentene dømt til sju års fengsel.