Brannmenn fikk sein beskjed om kollapsfare

Nå krever pårørende av de som døde 11. september etterforskning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En gruppe som representerer venner og familie av de som døde da World Trade Center kollapset, krever nå undersøkelser etter at de fikk vite at brannvesenet hadde et radiosystem med flere feil. Det skal også ha vært mangelfull kommunikasjon mellom brannfolkene og politiet, skriver The New York Times.

The Skyscaper Safety Campaign retter søkelyset på saken etter at avisa i forrige uke skrev at politiadvarsler om at den nordre bygningen var nær ved å kollapse, ikke nådde en del brannmenn raskt nok.

- Vi må finne ut hva som gikk galt 11. september. Vi må lære av det, og vi må ordne det. Nå, sier styremedlem Monica Gabrielle. Hun mistet mannen sin i terrorangrepet.

Gruppen har sendt brev til myndighetene i byen, og ber om et møte og om en uavhengig etterforskning.

En talsperson for borgermester Michael R. Bloomberg sier at borgermesteren er sikker på at politisjef Kelly og brannsjef Scoppetta vil studere opplysningene og se om det er noe de kan ta lærdom av.

- Borgermesteren har full tillit til at Kelly og Scoppetta vil lære så mye de kan om det tragiske angrepet 11. september, sier pressesekretær Edward Skyler i en uttalelse.

Brannvesenet skal igjen teste radiosystemet og forsøke å reparere et kommunikasjonsproblem som har eksistert i flere år.