Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Midt-Hedmark brann og redning

Brannmenn hevder de ble forsinket i livreddende arbeid: 
DSB ber brannsjefen svare

Hans ansatte mener en intern arbeidskonflikt kan ha forsinket dem i en husbrann. 

MÅ SVARE: Brannsjef Nils-Erik Haagenrud i Midt-Hedmark. Foto: Linn Cathrin Olsen / NTB Scanpix
MÅ SVARE: Brannsjef Nils-Erik Haagenrud i Midt-Hedmark. Foto: Linn Cathrin Olsen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Dagbladet skriver torsdag hvordan flere ansatte mener en arbeidskonflikt kan ha forsinket røykdykkere i Elverum, da det brant i en bolig 16. februar. En mann i 60-åra omkom i brannen.

Nå ber Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) brannsjef i Midt-Hedmark brann og redning om å orientere om hva som har skjedd.

- Jeg kan bekrefte at vi har blitt gjort kjent med saken, og at vi har bedt brannsjefen om en redegjørelse, sier Morten Herangen, presseansvarlig i DSB.

Varslet

- Utover det kan vi ikke kommentere saken nå, sier han til Dagbladet.

Hovedtillitsvalgt og brannmester på Elverum, Frode Negård, hevder han utestenges for å ha varslet styret om brannsjef Nils-Erik Haagenrud sin lederstil.

VARSLER: En rekke anonyme brannmenn mener at Frode, til høyre, kunne vært med og slukket brannen, hadde det ikke vært for en personalsak som også inkluderer Petter Skjærmoen (underbrannmester). Foto: NIna Hansen / Dagbladet
VARSLER: En rekke anonyme brannmenn mener at Frode, til høyre, kunne vært med og slukket brannen, hadde det ikke vært for en personalsak som også inkluderer Petter Skjærmoen (underbrannmester). Foto: NIna Hansen / Dagbladet Vis mer

Haagenrud benekter påstandene, og sier han er trygg på at den interne personalkonflikten - som han ikke ønsker å kommentere - ikke har gått ut over innbyggerne.

Brannsjefen opplyser at han ikke ønsker å kommentere saken ytterligere. Han har foreløpig ikke besvart Dagbladets henvendelser om utviklingen i saken.

Flere brann- og redningsetatansatte Dagbladet har snakket med, mener en varslersak mot «sjefens lederstil» førte til at de ikke var mange nok til stede i den innledende fasen, da det brant i boligen.

- Jeg kunne vært der

De pårørende til mannen som omkom i brannen er orientert om at Dagbladet omtaler saken.

Brannmester og bedriftens hovedtillitsvalgt Frode Negård - omtalt av sine kolleger som en av Elverums mest erfarne - sier han hadde fått beskjed av brannsjef Haagenrud, at han ikke lenger fikk være med på utrykninger.

- Jeg kunne ha vært der, hadde jeg fått lov til å bli med, slik jeg har i alle år. Det er helt forferdelig å tenke på at jeg kunne ha vært der og kanskje kunne gjort en forskjell, sier brannmannen i dagens Dagbladet.

- Nå avventer vi redegjørelsen, sier pressevakta i DSB, som er underlagt justis-og beredskapsdepartementet.

Haagenrud leder Midt-Hedmark brann- og redningsvesen, et IKS - interkommunalt selskap - som eies av kommunene Våler, Elverum, Trysil, Engerdal, Stor-Elvdal, Alvdal, Rendalen, Tolga, Tynset og Folldal.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling