Brannmenn løslatt etter påstått gjengvoldtekt

Seks franske brannmenn etterforskes fortsatt etter at en norsk kvinne anmeldte gjengvoldtekt sist helg, men er ikke lenger i politiets varetekt.

ETTERFORSKES: Seks brannmenn etterforskes for voldtekt eller for å ha unnlatt å hjelpe en norsk kvinne. Hendelsen skal ha skjeddd på denne brannstasjonen i Paris sist helg. Brannmennene ble likevel løslatt mandag. Foto: Nikolai Jakobsen / Dagbladet.
ETTERFORSKES: Seks brannmenn etterforskes for voldtekt eller for å ha unnlatt å hjelpe en norsk kvinne. Hendelsen skal ha skjeddd på denne brannstasjonen i Paris sist helg. Brannmennene ble likevel løslatt mandag. Foto: Nikolai Jakobsen / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): I går måtte seks brannmenn fra Paris forklare seg for dommer, etter at en norsk student anmeldte en voldtekt som skal ha skjedd denne helga.

Mandag kveld ble det klart at de seks ble løslatt fra politiets varetekt, selv om påtalemyndigheten la ned påstand om det motsatte.

De betegnes nå med den juridiske betegnelsen «témoin assisté», som altså direkte kan oversettes som «vitne med støtte».

Mellomting

Det kan betegnes som en slags mellomting mellom å være anklaget for noe kriminelt og å være vitne i en sak.

Påtalemyndigheten i Paris bekreftet mandag kveld overfor Dagbladet at brannmennene slipper fri fra politiets varetekt.

De skal imidlertid fortsatt være under etterforskning, forklarer en kilde.NTB skriver at mennene ble løslatt fra varetekt fordi dommeren foreløpig ikke fant at det foreligger klare bevis mot dem.De kan imidlertid fortsatt bli siktet for voldtekt eller for å ha unnlatt å hjelpe en person i fare.

Feiret egen innsats

Fire av dem etterforskes for førstnevnte forbrytelse, mens to etterforskes for å ha unnlatt å hjelpe kvinnen, ifølge nyhetsbyrået.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer