Brannmenn løslatt etter påstått gjengvoldtekt

Seks franske brannmenn etterforskes fortsatt etter at en norsk kvinne anmeldte gjengvoldtekt sist helg, men er ikke lenger i politiets varetekt.

ETTERFORSKES: Seks brannmenn etterforskes for voldtekt eller for å ha unnlatt å hjelpe en norsk kvinne. Hendelsen skal ha skjeddd på denne brannstasjonen i Paris sist helg. Brannmennene ble likevel løslatt mandag. Foto: Nikolai Jakobsen / Dagbladet.
ETTERFORSKES: Seks brannmenn etterforskes for voldtekt eller for å ha unnlatt å hjelpe en norsk kvinne. Hendelsen skal ha skjeddd på denne brannstasjonen i Paris sist helg. Brannmennene ble likevel løslatt mandag. Foto: Nikolai Jakobsen / Dagbladet.Vis mer

(Dagbladet): I går måtte seks brannmenn fra Paris forklare seg for dommer, etter at en norsk student anmeldte en voldtekt som skal ha skjedd denne helga.

Mandag kveld ble det klart at de seks ble løslatt fra politiets varetekt, selv om påtalemyndigheten la ned påstand om det motsatte.

De betegnes nå med den juridiske betegnelsen «témoin assisté», som altså direkte kan oversettes som «vitne med støtte».

Mellomting

Det kan betegnes som en slags mellomting mellom å være anklaget for noe kriminelt og å være vitne i en sak.

Påtalemyndigheten i Paris bekreftet mandag kveld overfor Dagbladet at brannmennene slipper fri fra politiets varetekt.

De skal imidlertid fortsatt være under etterforskning, forklarer en kilde.

NTB skriver at mennene ble løslatt fra varetekt fordi dommeren foreløpig ikke fant at det foreligger klare bevis mot dem.

De kan imidlertid fortsatt bli siktet for voldtekt eller for å ha unnlatt å hjelpe en person i fare.

Feiret egen innsats

Fire av dem etterforskes for førstnevnte forbrytelse, mens to etterforskes for å ha unnlatt å hjelpe kvinnen, ifølge nyhetsbyrået.

Det var den franske avisen le Parisien som først meldte om den påståtte gjengvoldtekten, som skal ha skjedd natt til lørdag i helga som gikk.

Den norske studenten som har anmeldt hendelsen til politiet, skal ifølge avisa ha møtt brannmennene på en bar sammen med to andre norske studenter.

Der skal de ha vært i ferd med å feire sin egen innsats i forbindelse med Notre Dame-brannen, skriver NRK, som har oppsøkt utestedet hvor brannmennene skal ha vært tidligere den aktuelle kvelden.

Motstridende forklaringer

Etterhvert skal de norske kvinnene ha blitt med på brannstasjonen, hvor brannmennene i Paris bor og jobber.

Ifølge le Parisien skal den norske kvinnen ha forklart at hun gikk med på frivillig sex med den ene av brannmennene.

Så skal situasjonen ha utartet til gjengvoldtekt i mørke. Hun ble ifølge avisa funnet av en venninne på et toalett etterpå, i sjokk.

- Det er en sak om er uklar, med motstridende forklaringer og en språkbarriere, sier en kilde tett på etterforskningen til avisen.

Brannmennene er suspendert fra sine jobber mens etterforskningen pågår.