Brannmenn så hus brenne ned uten å ville slukke flammene

Årsak: Familien hadde glemt å betale en årlig abonnementsavgift på 435 kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet): Det er The New York Times som forteller om den bisarre hendelsen som fant sted i Tennessee i USA i forrige uke.

Ba om hjelp Gene Cranick ringte etter hjelp da det brøt ut brann i et verksted i nærheten av familiens hjem, men fikk beskjed om at siden han ikke hadde betalt en abonnementsavgift på 75 amerkanske dollar (cirka 435 norske kroner) til byen South Fulton, så ville det lokale brannvesenet ikke sende ut mannskaper for å hjelpe.

Glemte gebyret Til The Associated Press har Cranick senere fortalt at han har betalt avgiften i en årrekke, men at han rett og slett hadde glemt det i år.

Og selv om han tlbød seg å betale kostnadene ved å slukke brannen, nektet brannvesenet å svare på Cranicks gjentatte henvendelser i løpet av de to timene det tok før flammene spredte seg fra naboverkstedet til familiens hus.

Brannmannskaper ble sendt ut til slutt, men bare for å beskytte eiendommen til en nabo som hadde betalt avgiften.

En av sønnene til Cranick ble senere arrestert for å angripe brannsjefen i South Fulton.

Debatt i ettertid Hendelsen har ført til mye debatt i Tennessee, både i det offentlige rom, i aviser og nettsteder, og er også blitt et politisk tema.

I et leserbrev spør brannmann Daniel Foster: «Hva slags moral har disse brannmennene - som riktignok opptrer under ordre - når de lar et hus brenne ned til grunnen, selv om de 1) er på stedet, 2) har ressurser til å slukke brannen, og 3) til og med har fått muntlige garantier om at kostnadene ved arbeidet vil bli dekket?».

I et svar skriver kollega Kevin Williamson at «brannvesenet ikke kan hjelpe mennesker som ikke følger lover og regler. Verden er full av idioter, snyltere og utakknemlige mennesker som skaper problemer for seg selv og sine egne. Disse gratisrytterne har ikke rett til South Fultons brannslokkingstjenester», skriver han.

- Må betale Ordfører i South Fulton, David Crocker, sier til en lokalavis at «brannslokking i dette tilfelle ikke vil være noe insentiv for noen til å betale sine gebyrer».

Han sammenlikner det med bileier som ikke betaler sin bilforsikring:

- Gjør du ikke det, forventer du heller ikke at forsikringsselskapet ditt vil betale for eventuelle skader den blir påført, sier han.

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer