Brannmenn startet storbrann

Skulle foreta kontrollert avsviing av skog.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Mer enn 900 brannmenn kjemper nå for å hindre storbrannen som herjer i California, i å nå boligområdene Anaheim og Orange i Orange kommune. Tett røyk har lagt seg over Anaheim og Disneyland som et lokk, melder Aftonbladet.

Nå viser det seg at brannen ble antent av brannfolk som var leid inn av et skogvokterfirma. De skulle foreta en kontrollert avsviing av et mindre område, men mistet kontrollen, og brannen spredte seg med eksplosiv fart, trolig fordi glødende vegetasjonsdeler fløy av gårde med vinden.

Tidlig i morges var bare 7 prosent av brannen under kontroll, og myndighetene har bedt flere tusen mennesker om å forlate hjemmene sine.

– Jeg er svært lei meg for det som har hendt, sier Richard Hawkins, sjef for skogvokterfirmaet som leide inn brannmennene til avsviingen, til Los Angeles Times.

– Vi takker Gud for at ingen er skadd, og for at ingen hjem er brent ned, sier Hawkins, som ber om unnskylding for brannstiftingen og lover at ingen flere såkalte kontrollerte branner skal startes før årsaken til storbrannen er ordentlig utredet.

KJEMPER: En brannmann kjemper mot flammene i nærheten av Anaheim. Foto: Scanpix
KJEMPER: En brannmann kjemper mot flammene i nærheten av Anaheim. Foto: Scanpix Vis mer
RØYKLAGT: Tjukk røyk ligger over et boligområde i Anaheim og gjør ettermiddagssola nesten usynlig.