Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Brannmenn stormet Ground Zero

Etter terror-aksjonen mot World Trade Center fikk New Yorks brannmenn heltestatus. Fredag gikk de til angrep mot politiet i protest mot nedtrapping av letearbeidet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tre brannmenn ble arrestert i sammenstøt ved det mye omtalte Ground Zero. Flere hundre brannfolk demonstrerte mot at letearbeidene i ruinene av World Trade Center skal trappes ned. Det oppstod regelrette slåsskamper mellom brannfolk og politi under demonstrasjonen.

- Borgermester Giuliani, la oss bringe våre brødre hjem, lød teksten på ett av bannerne under demonstrasjonen.

343 brannmenn mistet livet da de to tårnene raste sammen 11. september.

Demonstrantene fikk i utgangspunktet ikke lov til å oppholde seg i området rundt det sammenraste senteret, og etter arrestasjonene gikk demonstrasjonstoget videre.

Giuliani sa tidligere denne uka at antall personer som leter i ruinene vil bli redusert på grunn av sikkerheten. Borgermesteren vil ikke ha mer enn 24 brannmenn og 24 politifolk på stedet til enhver tid.

Brannfolkene truet med å komme mannsterke tilbake. Brannmannen Bob McGuire mistet nevøen Richard Allen i terror-angrepet, og liket er ikke funnet.

- Jeg vil ikke at han skal ende på dynga, sa McGuire til nyhetsbyrået AP.

KAMP: Brannmennene slåss mot nedbemanning i letingen.Foto: SCANPIX
KAMP: Brannmennene slåss mot nedbemanning i letingen.Foto: SCANPIX Vis mer
KAMP: Brannmennene slåss mot nedbemanning i letingen.Foto: SCANPIX
Hele Norges coronakart