STORE SKADER:  Toppidrettssenteret er påført store bygningsmessige skader etter brannen etter brannen som startet ved 21-tiden i går. Ingen personer ble fysisk skadd, og det meste av aktiviteteten ved senteret kan grolig være i gang igjen om noen dager. FOTO: THOMAS RASMUS SKAUG/DAGBLADET.
STORE SKADER: Toppidrettssenteret er påført store bygningsmessige skader etter brannen etter brannen som startet ved 21-tiden i går. Ingen personer ble fysisk skadd, og det meste av aktiviteteten ved senteret kan grolig være i gang igjen om noen dager. FOTO: THOMAS RASMUS SKAUG/DAGBLADET.Vis mer

- Brannmistenkte har ikke tilknytning til toppidrett

Petter Northug dumpet rett inn i brannen ved Toppidrettssenteret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Den 39 år gamle kvinnen som er pågrepet og mistenkt for å startet brannen på Toppidrettssenteret i går kveld, har ingen tilknytning til stedet eller til norsk toppidrett, tror politiet.

- Hun har adresse et annet sted i Oslo. Selv om hun ikke blir avhørt for seinere i dag, forbinder vi ikke kvinnens identitet med brannstedet, sier vaktleder Per Olav Utgaard ved kriminalvakta i Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Hun har ikke oppgitt noe motiv for brannstiftelsen.

Kvinnen skal ha blitt observert da hun tente på papirer i en kontainer som sto like ved Toppidrettsenteret på Sognsvann.

Hun ble pågrepet om lag 40 minutter etter at brannvesenet hadde fått den første meldingen klokka 20.59.

Ifølge vitneutsagn skal kvinnen ha vært beruset.

- Hun har vært i politiets arrest i natt etter at hun først ble framstilt for psykiatrisk legevakt. Hun har kommet med ønske om advokat, opplyser Utgaard.

Northug og Flemmen Petter Northug og langrennseliten var blant de ufrivillige tilskuerne til brannn da de kom til Toppidrettssenteret for å overnatte. Da de kom tilbake etter middag, var brannvesenet i gang med kampen mot flammene.

I alt 28 personer måtte evakueres, ingen ble fysisk skadd.

Både langrennseliten og andre som skulle overnatte der, ble innlosjert på hotell - blant dem tidligere toppalpinst Andrine Flemmen.

Hun bodde på Toppidrettssenteret fordi hun er med i «Skal vi danse» på TV 2. Hun satt i tv-stua
i går kveld, og var blant de første som meldte fra om flammer utenfor vinduene.

I gang igjen om noen dager I morgentimene ser det ut til at det er administrasjonsavdelingen som har fått de største skadene etter brannen.

Toppidrettssjef Jarle Aambø sier til NRK Østlandssendingen at treningsavdelingen og helseavdelingen trolig kan tas i bruk igjen etter noen dager.

Heller ikke hotellavdelingen skal være påført skader siom vil være påført langvarig stengning.

Toppidrettssjefen håper at senteret kan opprettholde treningsprosjektene, blant annet hos nabien Norges idrettshøgskole

 VARSLET BRANNEN:  Tidligere toppalpinist Andrine Flemmen var en av de første som meldte fra om brannen i går kveld. Hun bodde på Toppidrettsenteret i forbindelse med at hun deltar i "Skal vi danse" på TV 2 - har sammen med dansepartner Lars Andreas Wiulsrud lørdag. FOTO: ERIK H. URKE/DAGBLADET.
VARSLET BRANNEN: Tidligere toppalpinist Andrine Flemmen var en av de første som meldte fra om brannen i går kveld. Hun bodde på Toppidrettsenteret i forbindelse med at hun deltar i "Skal vi danse" på TV 2 - har sammen med dansepartner Lars Andreas Wiulsrud lørdag. FOTO: ERIK H. URKE/DAGBLADET. Vis mer