Brannoffer døde

Livet sto ikke til å redde for den 26 år gamle kvinnen som hoppet fra det brennende huset i Fredensborgveien i Oslo natt til tirsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Onsdag døde hun på Ullevål sykehus. Årsaken til brannen er fortsatt ikke kjent.

Kvinnen pådro seg alvorlige hodeskader da hun hoppet fra øverste etasje og landet på siden av en av brannvesenets redningsputer.

I tillegg til kvinnen ble ti personer skadd i forbindelse med brannen. Disse fikk behandling enten på legevakten eller sykehus.

Ukjent årsak

Det er fortsatt ikke klart hva som er årsaken til den voldsomme brannen.

–Kriminalteknikere starter arbeidet på branntomten torsdag. Brannårsaken er helt åpen, sier vaktleder Johan Gundersen ved kriminalvakta ved Oslo politidistrikt til NTB.

Tidligere har politiet antydet at brannen startet i de nedre etasjene i gården.

Onsdag kveld var det fortsatt røykutvikling på tomten. Brannvesenet driver jevnlig med etterslokking.

Røykutvikling

–Vi spyler bygningen utenfra, fordi vi frykter at bygningen skal rase sammen, sier underbrannmester Hans Riise ved Oslo Brann- og Redningsetat.

Etterslokkingen vil ventelig pågå til torsdag morgen.

Brannen førte til at 70 personer måtte evakueres fra Fredensborgveien 41 B og nabobygningen i Idunsgate 5. Beboerne i den utbrente gården bor nå på hotell.

Onsdag kveld ble det arrangert et informasjonsmøte for dem, der representanter fra politiet, brannvesenet, sosialetaten og Den norske kirke deltok.

(NTB)